Sport

De ce a ajuns FCSB pe loc de baraj după remiza cu FC U Craiova: „Nu a fost creativitate în linia de mijloc”

FCSB rămâne fără victorie în SuperLiga după 1-1 cu FC U Craiova, iar Ilie Dumitrescu a găsit două dintre cauzele pentru care vicecampioana are doar două puncte în trei etape.
01.08.2022 | 10:12
De ce a ajuns FCSB pe loc de baraj dupa remiza cu FC U Craiova Nu a fost creativitate in linia de mijloc
Ilie Dumitrescu a identificat două dintre problemele echipei lui Nicolae Dică. INQUAM Photos / Stefan Constantin
ADVERTISEMENT

FCSB n-a izbutit decât un 1-1 cu FC U Craiova în meciul din runda a treia din SuperLigă. Este fără victorie, cu doar două puncte în cont, cele mai puține obținute vreodată în epoca Becali.

Ce-i lipsește lui FCSB în opinia lui Ilie Dumitrescu

Fostul internațional Ilie Dumitrescu, analistul Digi Sport, a identificat două dintre problemele care fac ca echipa antrenată acum de Nicolae Dică să fie pe loc de baraj.

ADVERTISEMENT

FCSB a deschis scorul cu FC U Craiova. A avut și neșansă, două dintre mingile trimise de Florinel Coman lovind bara. Dar și alte acțiuni promițătoare pe care nu le-a putut fructifica.

La fel de adevărat însă este faptul că Târnovanu a fost omul meciului. Pe bună dreptate. Pentru că paradele sale au făcut ca lucrurile să nu stea și mai rău. Și să-i permită măcar echipei să rămână neînvinsă acasă, fie și cu două rezultate de egalitate, 1-1.

ADVERTISEMENT

La cald, în studioul Digi Sport, Ilie Dumitrescu a găsit două dintre motivele pentru care angrenajul vicecampioanei macină în gol. Și nu i-a permis să obțină, pentru moment, vreun succes în SuperLiga.

Prima dintre acestea, lipsa unui atacant de calibru. ”Sunt probleme în jocul FCSB-ului și mă uitam ce important este să ai un număr 9. Apropo, judecând în oglindă, Compagno e un punct fix.

ADVERTISEMENT

Un jucător care cîștigă foarte multe dueluri aeriene, care joacă foarte bine pentru jucătorii din linia a doua, pentru Bauza, pentru Van Durmen, pentru Baeten.

Deci, ai nevoie de un 9. Ianis Stoica este un copil de perspectivă, dar nu are o mișcare în teren care să ajute jucătorii din linia a doua”, a spus Ilie Dumitrescu, la Digi Sport Special.

ADVERTISEMENT

Este, de altfel, o problemă cunoscută la FCSB. Dovadă că acoperirea acestui post este o prioritate pentru Gigi Becali. Doar că, primul vizat, Pavol Safranko, nu va ajunge, așa cum ați aflat deja din FANATIK, la FCSB.

Ilie Dumitrescu: „Lipsesc clarviziunea și creativitatea la mijlocul terenului”

O alta este, în opinia lui Ilie Dumitrescu, lipsa de clarviziune la mijlocul terenului. ”Nu a fost creativitate în linia de mijloc. Sunt jucători cu o capacitate mare de efort, care fac un presing foarte bun, care dau un echilibru foarte bun dar care nu au adus un plus pe faza ofensivă.

Nici Oaidă, nici Șut și nici Olaru. Olaru nu s-a ridicat la un nivel foarte bun, a făcut foarte multe greșeli. A fost o dorință foarte mare a lui, a fost activ, dar fără reușite”, spune Dumitrescu.

Care a identificat, totuși, și puncte pozitive. ”Mi-au plăcut foarte mult Cordea și Ovidiu Popescu, foarte activi în banda dreaptă. A fost o schimbare inspirată cu Tamm. Coman nu este la 100%. A fost la 40-45%. Este un jucător sclipitor”, a precizat Ilie Dumitrescu.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,44 este cota pentru „șansă dublă X2” la DAC Dunajska Streda – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: