Life

De ce a fost Irina Margareta Nistor poreclită „domnișoara de sticlă”. Boala care ar fi putut să o ucidă: „Nimeni nu îmi dădea nicio șansă”

Irina Margareta Nistor a făcut dezvăluiri despre boala care i-a marcat copilăria. Este unul dintre cei mai cunoscuți critici de film din România, însă medicii nu i-au dat nicio șansă de supraviețuire.
24.08.2022 | 15:13
De ce a fost Irina Margareta Nistor poreclita domnisoara de sticla Boala care ar fi putut sa o ucida Nimeni nu imi dadea nicio sansa
Irina Margareta Nistor a trecut prin momente cumplite imediat după naștere. Foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Irina Margareta Nistor a tradus peste 3000 de filme, iar vocea sa este cunoscută de o întreagă țară, însă povestea sa ascunde o adevărată dramă. Când a venit pe lume, a contactat un virus care aproape a ucis-o. Unii medici nu i-au dat nicio șansă, iar un doctor chiar a refuzat să o trateze.

Boala care i-ar fi putut aduce sfârșitul Irinei Margareta Nistor. Medicii nu i-au dat nicio șansă

Succesul său este unul greu de trecut vederea. Irina Margareta Nistor a tradus mii de filme, iar criticile și recomandările sale sunt tot timpul luate în serios.

ADVERTISEMENT

Totuși, destinul celebrei traducătoare ar fi putut fi unul tragic. În anul 1957, atunci când s-a născut, a fost infectată cu un virus care i-a pus viața în pericol.

Medicii nu i-au dat nicio șansă, ba chiar i-au spus mamei sale că este suficient de tânără pentru a face alt copil. Bunicul său a găsit, în cele din urmă, un doctor care să o trateze.

ADVERTISEMENT

„Am reușit să supraviețuiesc deși nimeni nu îmi dădea nicio șansă și mereu povestesc chestia asta pentru că e bine să nu mai încerce vreodată, cu tot respectul pe care îl am pentru medici, dar un medic i-a spus mamei: ‘Faceți alta că aveți 26 de ani’.

Am fost salvată cu eforturi foarte mari și prin credință.(…) Doctorul nu a vrut nici oxigen să îmi dea”, a declarat Irina Margareta Nistor în emisiunea În oglindă, conform WoWbiz.ro. 

ADVERTISEMENT

„Mi se spunea domnișoara de sticlă”

Boala contactată de Irina Margareta Nistor poartă numele de furuncoloză, iar din pricina ei ajunsese să cântărească doar un kilogram. Pentru a evita ca microbul să ajungă în sânge, traducătoarea a fost supusă unui tratament dificil.

„De multe ori pe umărul meu se vede o tăietură. Asemenea tăieturi au fost inclusiv pe capul meu. (…) Când eram mică mi se spunea domnișoara de sticlă pentru că ori de câte ori încerca să mă pieptene bunica, mă durea îngrozitor, dar pe craniul meu sunt urmele acelea de la tăieturi(…)

ADVERTISEMENT

Nu exista altă posibilitate și nici nu puteau să mă anestezieze suficient”, a povestit Irina Margareta Nistor.

Timp de trei luni, criticul de film a luat „un castron de pastile”, unele dintre acestea fiind achiziționate din afara țării și au fost nevoie de trei ani pentru ca părinții săi să le poată achita. Cu toate că s-a vindecat, la grădiniță, Irina Margareta Nistor a trecut printr-o altă cumpănă, atunci când s-a îmbolnăvit de hepatită.

ADVERTISEMENT