Life

Cele mai importante și bune filme despre Iisus Hristos. Perfecte pentru a le urmări în Săptămâna Mare

Cele mai bune și importante filme despre Iisus Hristos pe care le poți viziona în Săptămâna Mare. Te vor lăsa fără cuvinte.
29.04.2024 | 10:57
Cele mai importante si bune filme despre Iisus Hristos Perfecte pentru a le urmari in Saptamana Mare
Ce filme despre Iisus Hristos poți urmări. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Este Săptămâna Mare, ultima din postul Paștelui, și în care poți viziona filme despre viața și chinurile lui Iisus Hristos. Cele mai multe pelicule pe această temă se difuzează în această perioadă, fiindcă este cea în care Iisus a fost răstignit.

Filme emoționante despre Iisus Hristos

De-a lungul timpului, au apărut numeroase distribuții despre Iisus Hristos, iar unele sunt de-a dreptul emoționante sau chiar greu de privit, dar care cu siguranță te vor face să înțelegi mai bine suferința îndurată de fiul Lui Dumnezeu.

ADVERTISEMENT

Începem prin a-ți sugera una dintre cele mai cunoscute producții, la care nu este exclus să te fi uitat încă din copilărie. A avut un mare impact asupra publicului încă de la lansare și de atunci se transmite în fiecare an pe micile ecrane, de diferite posturi TV. Facem referire la seria Iisus din Nazareth, în care Mântuitorul este jucat de actorul Robert Powel.

O altă ecranizare foarte bună, dar care te va emoționa până la lacrimi de această dată este Patimile lui Hristos, film american realizat și finanțat, totodată, de faimosul Mel Gibson, în anul 2004, și în care apare și actrița Maia Morgenstern, în rolul Fecioarei Maria. În acesta sunt redate ultimele 12 ore din viața lui Iisus, interpretat de Jim Caviezel. De altfel, în februarie 2024 s-a lansat și Patimile lui Hristos 2.

ADVERTISEMENT

Maria, mama lui Iisus este un alt film de succes, lansat în 1999. Distribuția este în prim-plan despre Fecioara Maria, care după ce îl va aduce pe lume Iisus se va strădui să-l apere de soldații regelui Irod. Aceștia au primit poruncă să omoare toți pruncii de sex bărbătesc din Iudeea. Când Iisus ajunge la maturitate va fi învinuit de blasfemie deoarece va spune că este cel așteptat, Mesia. Mai departe, se redau chinurile Mântuitorului.

Fiul lui Dumnezeu, produs în 2014 îți va capta din nou atenția. În rolurile principale sunt Diogo Morgado, Greg Hicks și Adrain Schiler. Distribuția, la fel ca restul, are secvențe despre toată viața lui Iisus până la răstignire și până la Înviere.

ADVERTISEMENT

Misterul Înălțării, film despre Învierea și Înălțarea lui Iisus Hristos

Misterul Înălțătirii este o altă producție bună de urmărit. Lansată în 2016 se axează pe ceea ce s-a întâmplat cu trupul lui Iisus după crucificare. Tribunul roman Clavius va încerca să descopere zvonurile despre Învierea lui Iisus Hristos.

Mai poți privi și Făcătorul de Minunui, regizat în 2000, alături de cei mici. Asta pentru că producția este una animată și are efecte speciale, pe înțelesul copiilor. Intenția regizorului este mai degrabă una educativă.

ADVERTISEMENT

Cămașa lui Hristos, din 1973, este un alt film de succes, chiar de Oscar. În acesta nu se pune mare accent pe viața și patimile lui Hristos, dar pe comandarea trupelor care l-au crucificat pe El. A primit două Oscaruri după lansare. Unul pentru ”Cea mai bună scenografie” și unul pentru ”Cele mai bune costume”.

ADVERTISEMENT
Tags:
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă...
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă noul semn observat în apropiere de Harkov
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Exclusiv: Ovidiu Lipan Tăndărică nu își mai bea cafeaua singur. În compania cui...
Exclusiv: Ovidiu Lipan Tăndărică nu își mai bea cafeaua singur. În compania cui a fost surprins celebrul artist
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților