News

De ce a murit Daniela Niță, patroana firmei răspunzătoare pentru artificiile din Colectiv. Cauza decesului a fost dezvăluită

Cauza decesului Danielei Niță a fost dezvăluită. FANATIK vă spune de ce a murit patroana firmei răspunzătoare pentru artificiile din Colectiv
22.09.2021 | 22:36
De ce a murit Daniela Nita patroana firmei raspunzatoare pentru artificiile din Colectiv Cauza decesului a fost dezvaluita
De ce a murit Daniela Niță, patroana firmei răspunzătoare pentru artificiile din Colectiv. Cauza decesului a fost dezvăluită Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
ADVERTISEMENT

Daniela Niţă, patroana firmei pirotehnice inculpate în cazul Colectiv, a fost găsită moartă în casă la data de 16 august. Femeia avea doar 44 de ani.

Miercuri, la Curtea de Apel București, a fost reluat procesul. Avocatul femeii a declarat că decesul acesteia a survenit în urma unui infarct, scrie Libertatea.

ADVERTISEMENT

De ce a murit Daniela Niță, patroana firmei răspunzătoare pentru artificiile din Colectiv. Cauza decesului a fost dezvăluită

Autoritățile au stabilit cauza decesului Danielei Niță, la mai bine de o lună de când a fost găsită moartă în casă. Deși nu avea antecedente medicale, femeia a suferit un infarct.

Avocatul acesteia a anunțat și că va depune o cerere pentru încetarea procesului. Acesta a fost reluat miercuri, 22 septembrie, după ce un al treilea judecător a analizat dosarul.

ADVERTISEMENT

La moartea femeii, autoritățile au declarat că nu au fost găsite urme de violență pe trupul acesteia, iar analizele toxicologice au arătat că nu consumase băuturi alcoolice. Au clasat moartea drept una suspectă.

Daniela Niță primise cea mai mare pedeapsă în dosarul Colectiv. Aceasta trebuia să petreacă mai bine de 12 ani și jumătate în spatele gratiilor.

ADVERTISEMENT

Potrivit procurorilor, incendiul din clubul Colectiv a fost provocat de artificiile folosite în timpul concertului. Acestea erau furnizate de firma Golden Ideas Fireworks. 65 de persoane au murit în acea tragedie.

Ce se întâmplă cu dosarul Colectiv

La șase ani de la respectiva tragedie, judecătorii nu au emis vreo decizie finală. Mai multe persoane au fost condamnate în primă instanță.

ADVERTISEMENT

În această vară, la data de 14 iunie, magistrații au decis separarea unor dosare. Curtea de Apel a vrut să finalizeze procesul Colectiv, iar patronii clubului urmau să fie judecați separat de fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, și de funcționarii din primărie și cei doi pompieri.

Ulterior, câteva zile m-au târziu, s-au răzgândit. Dosarele au fost reunite din nou, iar termenul de judecată a fost stabilit pentru această toamnă.

Decizia de separare a dosarelor a dus la o serie de complicații de ordin tehnic, au constatat magistrații. Aceștia nu pot ajunge la un consens cu privire la încadrarea juridică a faptelor pentru unii dintre inculpați, deși au fost audiați zeci de martori.

ADVERTISEMENT
Tags: