Life

De ce ascunde câinele lucruri prin casă. Cum poți scăpa de acest obicei și ce semnifică

De ce ascunde câinele lucruri prin casă? Semnificația acestui gest poate fi una destul de complexă, însă poți săpa de el cu anumite trucuri.
21.06.2023 | 07:01
De ce ascunde cainele lucruri prin casa Cum poti scapa de acest obicei si ce semnifica
De ce ascunde câinele lucruri prin casă. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

De ce ascunde câinele lucruri prin casă? Unii stăpâni ajung să se confrunte cu această problemă. Dacă la început este un lucru drăguț, mai apoi gesturile animalului tău ajung să îți creeze și câteva neplăceri.

De ce ascunde câinele lucruri prin casă

Tocmai din acest motiv, este bine să știi ce semnale îți transmite, de fapt, patrupedul tău, dar și ce ai de făcut. Revenind, deci, de ce ascunde câinele lucruri prin casă? Fie că vorbim despre telecomandă, un os, încălțăminte, ori alte jucării, află că în spatele acestui gest se pot ascunde mai multe motive.

ADVERTISEMENT

Deborah Fenton a vorbit despre acest subiect. În general, motivul poate fi instinctul animalului de a-și aduna mâncare, ori păstra lucruri. De asemenea, faptul că un câine ascunde lucruri prin casă mai poate însemna și faptul că acesta vrea să își știe lucrurile ”în siguranță”.

Să nu uităm că până la urmă este un animal, iar conservarea hrănii este totodată și o strategie de supraviețuire. De asemenea, când vorbim de jucării, probabil câinele tău vrea să le protejeze de alte animale.

ADVERTISEMENT

„Se crede că ascunderea hranei în pământ este o strategie de supraviețuire a câinilor în care hrana poate fi conservată și protejată în pământul rece și apoi mâncată mai târziu. Când vine vorba de câini domestici, ascunderea obiectelor împiedică alte animale de companie din casă să le fure”, afirmă aceasta.

Din ce alte motive mai ascunde câinele tău lucruri prin casă? Acest gest mai poate avea și alte semnificații ceva mai neplăcute. Sursa citată spune că poate fi vorba și despre o serie de probleme care au la bază stresul și anxietatea.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în anumite cazuri, ascunderea lucrurilor poate fi un semn al unor probleme de sănătate. Sunt și situații în care câinele tău poate fi doar plictisit și alege să se joace practic de unul singur.

Cum poți scăpa de acest obicei

Cum scapi de acest obicei? Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să îi interzici animalului tău de companie accesul la anumite obiecte. Aici vorbim despre bunuri personale precum jucăriile copilului, șosetele, ori încălțămintea.

ADVERTISEMENT

De asemenea, câinele tău trebuie să aibă jucării adecvate. Te poți juca cu el, iar atunci când îți înapoiază jucăria să îi oferi o recompensă. În acest mod, animalul de companie nu va mai fi tentat să ascundă de fiecare dată anumite lucruri.

Specialiștii mai spun că nu trebuie să îi luăm patrupedului obiectele fără să-i oferim ceva la schimb. De asemenea, trebuie să evităm să îl urmărim, pentru că acest comportament îl poate afecta și poate încuraja ascunderea lucrurilor prin casă. Un alt sfat este să nu ne bazăm pe pedepse. Nu este bine să lovim câinele sau să țipăm la el în momentul în care ascunde lucruri prin casă.

ADVERTISEMENT
Tags: