Life

De ce doarme câinele la picioarele tale. Semnificația gestului e surprinzătoare

De ce doarme câinele la picioarele tale? Semnificația unui astfel de gest s-ar putea să te surprindă într-un mod cât se poate de plăcut.
17.06.2023 | 22:30
De ce doarme cainele la picioarele tale Semnificatia gestului e surprinzatoare
De ce doarme câinele la picioarele tale. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Te-ai întrebat vreodată de ce doarme câinele la picioarele tale? Poate că și patrupedul tău face acest lucru, însă nu știai motivul real. Vei rămâne surprins când vei afla ce se ascunde în spatele unui astfel de gest.

De ce doarme câinele la picioarele tale

De ce doarme câinele la picioarele tale? Este bine cunoscut faptul că multe dintre semnele animalelor de companie pot fi dificil de descifrat. Acesta însă este extrem de simplu. Iar dacă tu și câinele tău aveți o relație specială, atunci aceasta devine și mai intensă.

ADVERTISEMENT

În momentul în care câinele doarme la picioarele tale, acesta îți confirmă că are încredere în tine. Practic, câinele stă la picioarele tale pentru a-ți demonstra că te păzește, chiar dacă amândoi dormiți în același timp.

De asemenea, dacă câinele tău doarme la picioarele tale, află că relația voastră este una cu adevărat deosebită. Animalul tău de companie vrea să te protejeze și totodată vrea să fie alături de tine, indiferent de moment.

ADVERTISEMENT

Pe lângă faptul că doarme la picioarele tale, câinele mai ține și coada ridicată. Acest lucru înseamnă că este încrezător, însă totuși relaxat. Astfel, nu trebuie să îți faci griji, ci din contră, să te bucuri că animalul tău este activ.

De ce își ține câinele tău capul în jos

De cealaltă parte, dacă patrupedul tău ține coada între picioare, atunci trebuie să îți pui niște semne de întrebare. Poziția coborâtă a cozii înseamnă teamă, iar deseori s-ar putea să vezi că animalul tău te va căuta în acele momente.

ADVERTISEMENT

Ai aflat de ce doarme câinele la picioarele tale și de ce ține coada ridicată. Ce se întâmplă însă atunci când patrupedul tău își ține capul în jos? Aici există mai multe explicații, iar dacă îți cunoști bine animalul de companie vei știi ce ai de făcut.

Potrivit specialiștilor, atunci când un câine își ține capul ori urechile în jos, el este subordonat. De asemenea, s-ar putea să îi fie frică ori de tine, ori de alți câini sau alte persoane aflate în preajma lui.

ADVERTISEMENT

Acest gest mai poate avea însă și o altă semnificație. În cele mai rele cazuri, câinele tău ține capul în jos din cauza unei boli. Astfel, dacă vezi că situația nu se redresează, mai bine mergi la medicul veterinar. Același gest poate însemna și anxietate pentru patrupedul tău.

ADVERTISEMENT