Life

De ce e bine să adaugi mentă în cafea. Trucul pe care trebuie să-l încerci măcar o dată

De ce este bine să adaugi mentă în cafea. Nu multe persoane știu despre acest truc. Ar trebui să-l încerci măcar o dată.
28.01.2024 | 18:50
De ce e bine sa adaugi menta in cafea Trucul pe care trebuie sal incerci macar o data
De ce să adaugi mentă în cafea. Sursa foto: Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Există numeroase feluri de a consuma cafea, dar puțini știu de ce este o idee bună să adaugi mentă în ea. Această aromă este proaspătă și are câteva beneficii pentru organism.

De ce să adaugi mentă în cafea. Este un truc foarte util

Cafeaua este consumată în diferite moduri, în funcție de preferințele fiecărei persoane. Indiferent dacă este vorba despre un espresso simplu și rapid sau despre cappuccino sau latte, împreună cu frișcă sau diverse siropuri, sunt multe opțiuni la dispoziție.

ADVERTISEMENT

Atunci când consumă cafea, multe persoane preferă să adauge diverse arome, cum ar fi vanilie, caramel sau scorțișoară. Te-ai gândit vreodată să o bei cu mentă?

Menta în cafea îi poate oferi băuturii un gust delicios, proaspăt, perfect atunci când bei această băutură dimineața, înainte de a începe, oficial, ziua. În plus, te poate ajuta să ai o respirație proaspătă pe parcursul zilei, acesta fiind un avantaj de luat în calcul.

ADVERTISEMENT

Dacă vrei să-i adaugi cafelei această aromă proaspătă, trebuie să ții cont de faptul că ai nevoie de frunze proaspete de mentă, pe care să le pui în ceașca de cafea.

Pentru un gust inedit, este suficient să adaugi o frunză sau două. Acest lucru ține, însă, de preferințele personale. Nu este nevoie de alte ingrediente, cum ar fi sirop de mentă. Frunzele îi vor oferi băuturii o aromă delicioasă și revigorantă și nici nu e nevoie de prea multe.

ADVERTISEMENT

Menta are și câteva beneficii nutriționale. De exemplu, această plantă ajută la menținerea unui conținut mai ridicat de magneziu și fier în cafea. Astfel, chiar dacă bei cafeaua dimineața, vei avea mai multă energie pe parcursul zilei, notează spynews.ro.

Cei care preferă gustul mentolat și consumă cafea în fiecare zi ar trebui să încerce această combinație. Cu siguranță, nu vor fi dezamăgiți, mai ales că menta are și beneficii.

ADVERTISEMENT

Când trebuie consumată cafeaua, de fapt, dimineața

Deși cei mai mulți obișnuiesc să bea cafea imediat după ce s-au trezit, acest obicei nu este unul tocmai sănătos. În schimb, este recomandat să consumăm un pahar cu apă după trezire.

Atunci când dormim, corpul pierde apă, iar dimineața este deshidratat. Consumul de apă la puțin timp după trezire este benefic deoarece restabilește nivelul de hidratare.

De asemenea, e bine să treacă măcar 30 de minute între momentul în care ne trezim și cel în care bem cafea. După ce ne trezim, avem cel mai mare nivel de cortizol, adică un hormon al stresului.

Acest hormon contribuie la reglarea ritmului circadian, care este mai ridicat dimineața, iar seara mai scăzut. Specialiștii spun că echilibrul natural ar putea fi afectat dacă sunt introduse substanțe care pot stimula sistemul nervos, cum ar fi cafeaua.

“Băutul cafelei de îndată ce te trezești ar putea interfera cu producția de cortizol din organism, ceea ce te-ar putea face să te simți mai stresat și mai anxios decât dacă ai bea, de exemplu, un pahar cu apă.

Cofeina are efect diuretic, ceea ce înseamnă că te va face să vrei să mergi la toaletă mai des. Dar după somn trebuie să ne hidratăm, nu să pierdem și mai multe lichide”, a explicat Parvinder Sagoo, farmacist și consilier în sănătate, pentru Vogue.

ADVERTISEMENT
Tags: