Life

De ce e bine să pui un strop de lapte în cafea. Explicațiile specialiștilor te vor surprinde

Știi care e motivul pentru care se adaugă puțin lapte în cana cu cafea? Argumentele medicilor nutriționiști te vor uimi.
12.01.2024 | 16:09
De ce e bine sa pui un strop de lapte in cafea Explicatiile specialistilor te vor surprinde
Știi care e motivul pentru care se adaugă puțin lapte în cana cu cafea? Argumentele medicilor nutriționiști te vor uimi. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

De ce e bine să pui un strop de lapte în cafea. Explicațiile specialiștilor te vor surprinde. Băutura este una dintre cele mai consumate de oamenii de pretutindeni așa că nu este de mirare că mulți se întreabă cum se consumă corect.

Știi care e motivul pentru care se adaugă puțin lapte în cana cu cafea? Argumentele medicilor nutriționiști te vor uimi

Știi care e motivul pentru care se adaugă puțin lapte în cana cu cafea? Argumentele medicilor nutriționiști te vor uimi și pe tine. De acum înainte vei lua în calcul laptele înainte de a savura această licoare.

ADVERTISEMENT

În primul rând, laptele are o putere de îndulcire de 6 ori mai mică decât zahărul pe care îl poate înlocui cu mare succes. În al doilea, foarte mulți doctori sunt de părere că are rolul de a proteja organismul împotriva cancerului esofagian.

„Oamenii de știință susțin că bând cafea cu lapte te protejezi împotriva cancerului esofagian. Băutura fierbinte corodează țesuturile sensibile ale esofagului. Ulterior, se pot forma tumori maligne.

ADVERTISEMENT

Laptele scade temperatura băuturii și datorită rețelei este mai bine absorbită în organism”, a declarat medicul nutriționist de origine rusă, Maria Volonkina, notează us.firenews.video.

Un alt argument pentru care cafeaua trebuie să conțină un strop de lapte este și faptul că absorbția de calciu în organism se poate face mult mai ușor. Asta înseamnă că acest lichid contribuie la compensarea acestei deficiențe.

ADVERTISEMENT

Așadar, laptele oferă un beneficiu suplimentar pentru sănătatea osoasă. De asemenea, specialiștii spun că rămâne în corp pentru aproximativ 3 ore și stimulează senzația de sațietate. Și unde mai pui că are un gust mult mai bun cafeaua dacă are puțin lapte în compoziție.

Ce beneficii are consumul de cafea

Consumul de cafea are numeroase beneficii pentru organismul uman, pe lângă faptul că are un gust deosebit și conferă energie. Foarte puțini consumatori știu că această băutură sporește cantitatea de concentrare și memorare.

ADVERTISEMENT

Îmbunătățește performanțele fizice și rezistența la efort, crește tonusul corpului și ajută în cazul unei migrene sau dureri acute de cap. De asemenea, cafeina scade nivelul de depresie și anxietate. În plus, elimină celulita, fiind folosită în multe creme de corp anticelulitice.

Mai mult decât atât, experții și studiile au demonstrat că are efect antiinflamator foarte puternic. Cafeaua și antioxidanții din compoziția sa protejează celulele. La polul opus, băutura poate ”fura” somnul dacă e băutură târziu.

ADVERTISEMENT