Life

De ce e bine să bați cuie ruginite în pomii fructiferi din curte. Trucul secret folosit doar de pomicultorii cu experiență

Motivul pentru care se folosesc cuie vechi pentru pomii fructiferi. Metoda neașteptată utilizată numai de puțini oameni.
07.05.2023 | 12:00
De ce e bine sa bati cuie ruginite in pomii fructiferi din curte Trucul secret folosit doar de pomicultorii cu experienta
Motivul pentru care se folosesc cuie ruginite pentru pomii fructiferi. Metoda neașteptată utilizată numai de puțini oameni. Sursa foto: Pixabay.com
ADVERTISEMENT

De ce e bine să bați cuie ruginite în pomii fructiferi din curte. Trucul secret folosit doar de pomicultorii cu experiență. Când se practică acest lucru cel mai des și care este rolul pe care îl are pentru arborii care fac fructe.

Motivul pentru care se folosesc cuie vechi pentru pomii fructiferi. Metoda neașteptată utilizată numai de puțini oameni

Grădinarii și gospodarii folosesc cuie vechi pentru pomii fructiferi, dar care este motivul? Metoda neașteptată utilizată numai de puțini oameni este benefică arborilor din curte, mai ales dacă sunt bătrâni și nu mai fac roade.

ADVERTISEMENT

Lipsa de fier face ca arborii să nu mai facă fructe, adică să nu mai rodească. Potrivit cumsa.ro, cuiele ruginite au rolul de a rezolva carențele legate de acest lucru atunci când vine vorba de măr, păr, prun sau nuc.

În felul acesta cuiul va aduce un aport de fier pomului fructifer, dar nu din primele zile, ci abia din anul următor. În cazul în care pomul este unul de dimensiuni mai mari pomicultorii obișnuiesc să bată două cuie.

ADVERTISEMENT

Acestea trebuie să fie la o distanță de câţiva centimetri distanţă unul de altul. În plus, agricultorii știu că respectivul cui trebuie să fie bătut doar jumătate, dar nu înainte de a fi sterilizat pentru că poate face dezastre mari.

Concret, oamenii trebuie să aibă grijă să nu apară răni în trunchiul pomilor pentru că acest loc este o „portiță” pentru anumite boli care pot afecta arborele. Așadar, cuiul va continua să ruginească și mai mult.

ADVERTISEMENT

Cum pot beneficia pomii fructiferi de fier

Pomii fructiferi din curtea casei tale pot beneficia de un aport de fier și prin intermediul altor metode. Una dintre acestea ne spune să punem mai multe șuruburi ruginite într-o găleată plină de apă. Cu aceasta se udă periodic.

Se poate pune și un obiect de fier ruginit la rădăcina arborelui în momentul în care se plantează. În felul acesta va fi protejat încă de la început. De asemenea, deficitul de fier se poate observa când frunzele sunt galbene și încep să cadă.

ADVERTISEMENT

Agricultorii ne sfătuiesc să nu folosim o cantitate foarte mare de rugină pentru că există riscul să crească aciditatea solului. Carențele de acest fel apar de obicei pe solurile bogate în calciu sau pe cele pe care este aplicat calcar în cantități mari.

ADVERTISEMENT
Tags:
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Primul imperiu din istoria umanității. Clădit de un copil din flori a schimbat...
Primul imperiu din istoria umanității. Clădit de un copil din flori a schimbat decisiv lumea în care trăim
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
Dosar penal după o nuntă cu alai care a blocat străzile şi trotuarele,...
Dosar penal după o nuntă cu alai care a blocat străzile şi trotuarele, în Teleorman. Martorii la eveniment, indignaţi: "Poliţia e acolo să le asigure circul"
Ion Țiriac și-a dezvăluit marele regret al vieții, ajuns la 85 de ani:...
Ion Țiriac și-a dezvăluit marele regret al vieții, ajuns la 85 de ani: Nu aș mai face la fel niciodată!
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția...
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Trăistariu, vorbe grele după Eurovision. De ce a ajuns concursul o catastrofă
Trăistariu, vorbe grele după Eurovision. De ce a ajuns concursul o catastrofă
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor...
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată