Life

Cum stropești corect pomii fructiferi. Trucuri pentru o recoltă bogată pe care le știu doar pomicultorii adevărați

Cum stropești corect pomii fructiferi? Există unele trucuri care merită încercate și care te ajută să ai o recoltă bogată.
04.04.2023 | 22:43
Cum stropesti corect pomii fructiferi Trucuri pentru o recolta bogata pe care le stiu doar pomicultorii adevarati
Cum stropești corect pomii fructiferi. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dacă ai pomi fructiferi în curte, atunci știi probabil că aceștia necesită o atenție sporită. Nu toți pomii dau roadele la care ne așteptăm. Totuși, dacă utilizăm anumite trucuri s-ar putea să ne bucurăm la final de o recoltă cât se poate de bogată.

Cât de des trebuie să stropești pomii fructiferi

La fel ca și orice alte plante sau răsaduri, pomii fructiferi trebuie să fie protejați de dăunători. De asemenea, dacă vrem fructe sănătoase avem nevoie și de puțin ajutor extern. Cei mai buni experți în pomicultură spun că trebuie aplicate 11 tratamente pe an pentru rezultatul mult așteptat.

ADVERTISEMENT

Și totuși ce faci dacă pomii tăi fructiferi sunt departe de tine? Dacă nu ai timp suficient să mergi în livadă și nu vrei să utilizezi nici prea multe substanțe chimice, află că poți aplica o schemă de tratament mult mai simplă și cât se poate de naturală.

Vorbim despre o schemă care prevede patru stropiri. De atâtea ori vei fi nevoit să îți stropești pomii fructiferi. Și totuși cum arată tratamentul de care ai nevoie? Nu trebuie să cauți prea mult în magazine. Primul dintre ele se face în perioada toamnă – iarnă, chiar după recoltare și după ce frunzele au căzut.

ADVERTISEMENT

Cea mai bună perioadă este octombrie – decembrie. De ce ingrediente avem nevoie? De sulfat de cupru 3%. Cu el facem practic o îmbăiere a pomilor fructiferi. Aceștia vor fi protejați de boli precum ciuruirea bacteriană. De asemenea, frunzele nu vor fi deformate, arată Populare.ro.

Cum se stropesc corect pomii fructiferi

Când se stropesc pomii fructiferi pentru a doua oară? În prima parte a lunii martie. Mai exact, vorbim despre perioada în care mugurii se umflă, iar florile încep să apară. În acest caz avem nevoie de o soluție formată din ulei horticol în combinație cu insecticid.

ADVERTISEMENT

Care este efectul? Pomii fructiferi vor fi vor fi păziți de afide, acarieni, dar și de păduchii țestoși. Următorul tratament, deci următoarea stropire a pomilor fructiferi, se face în momentul în care florile încep să se deschidă.

Atunci preparăm o soluția dintr-un fungicid, sau două fungicide alături de un insecticid care să nu afecteze albinele. Această substanță este eficientă în prevenția bolilor care pot degrada frunzele la piersic. De asemenea, ele protejează copacii de viermi, în interiorul fructelor, dar și de alte insecte ori miniatoare și defoliatoare.

ADVERTISEMENT

Soluția care îți oferă o recoltă bogată

Trecem la ultimul moment în care se stropesc pomii fructiferi. Acest lucru se face în perioada în care fructele se formează. Nu trebuie decât să formăm o substanță de fungicide-insecticide-fertilizant. Aceata ne va ajuta să scăpăm de molii, viermii fructelor, acarieni, păduchele San Jose și nu numai.

În ceea ce privește utilizarea de pesticide chimice, în acest sens există două alternative din care puteți alege. Prima este utilizarea unuia dintre cele câteva amestecuri de pulverizare de uz general pentru fructe de casă. De cealaltă parte, mai pot fi utilizate și pesticidele specifice pentru fiecare dăunător în parte.

Înainte de a face acest lucru însă este nevoie de un calcul simplu. Mai exact, este important să știm cât de mult îngrășământ să folosim pentru a nu face rău pomilor noștri. Cantitatea se bazează pe vârsta lor, dar și pe dimensiuni. Iar toate valorile se găsesc pe ambalaj, astfel că ar fi bine să îl citim cu atenție. Dacă respecți fiecare pas în parte și ești atent la cantitate, atunci te bucuri de o recoltă bogată.

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Wizz Air pregăteşte zboruri către o destinaţie populară din Asia. Biletele de avion...
Wizz Air pregăteşte zboruri către o destinaţie populară din Asia. Biletele de avion ar putea costa sub 100 de euro
Fiica cea mare a milionarului Cristi Borcea a împlinit 21 de ani. Imagini...
Fiica cea mare a milionarului Cristi Borcea a împlinit 21 de ani. Imagini rare cu Melissa. Transformare spectaculoasă!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
Data la care vine adeverința de recalculare a pensiei! Milioane de seniori vor...
Data la care vine adeverința de recalculare a pensiei! Milioane de seniori vor beneficia de majorări, dar nu toți
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după...
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după golul de la Euro.
Poveștile din spatele Euro 2024. Femeia care aduce echilibru în viața lui Nicolae...
Poveștile din spatele Euro 2024. Femeia care aduce echilibru în viața lui Nicolae Stanciu
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României