Life

De ce e bine să congelezi fasolea verde înainte s-o gătești. Secretul celor mari tari bucătari

Știi care e motivul pentru care fasolea verde se pune la congelator înainte de a fi gătită? Taina celor mai iscusiți chefi.
15.11.2023 | 17:50
De ce e bine sa congelezi fasolea verde inainte so gatesti Secretul celor mari tari bucatari
Știi care e motivul pentru care fasolea verde se pune la congelator înainte de a fi gătită? Taina celor mai iscusiți chefi. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

De ce e bine să congelezi fasolea verde înainte s-o gătești. Secretul celor mai tari bucătari a fost dezvăluit! Leguma reprezintă o sursă bogată de vitamine, minerale și fibre, care aduc numeroase beneficii organismului.

Știi care e motivul pentru care fasolea verde se pune la congelator înainte de a fi gătită? Taina celor mai iscusiți chefi

Știi care e motivul pentru care fasolea verde se pune la congelator înainte de a fi gătită? Ei bine, taina celor mai iscusiți chefi a fost elucidată de un bucătar și scriitor american. Lopez Alt este cunoscut în social media.

ADVERTISEMENT

Rețetele și preparatele culinare pe care le postează pe Internet sunt foarte apreciate de urmăritorii săi, la fel și trucurile pe care le folosește când intră în bucătărie. Unul dintre acestea are legătură cu legumele proaspete.

Celebrul bucătar este de părere că fasolea verde trebuie să fie mai întâi congelată și abia apoi pregătită. Tehnica este ideală pentru o textură mai crocantă, dar și pentru că descompune celulele din interiorul acesteia.

ADVERTISEMENT

Așadar, inversarea procesului clasic va avea un rezultat extraordinar. În loc să fierbeți legumele și ulterior să le puneți în apă cu gheață, mai bine încercați să scoateți punga de la congelator pentru a se dezgheța.

Este foarte important ca procesul acesta să se facă la temperatura camerei. Fasolea verde se poate găti atunci când nu mai are gheață deasupra. Se gătește foarte simplu într-o tigaie cu puțin ulei de floarea soarelui.

ADVERTISEMENT

Și aceasta nu este singura legumă care va fi mai crocantă în farfurie, ci și altele se încadrează perfect la această tehnică. Bucătarul susține că mazărea și sparanghelul se pretează de minune în această categorie.

Ce beneficii are fasolea verde în organism

Pe lângă gustul savuros și delicios fasolea verde are foarte multe beneficii în organism datorită faptului că are în compoziția sa vitamine și minerale. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea corectă a corpului uman și menținerea sănătății generale.

ADVERTISEMENT

De asemenea, leguma aduce un aport minunat în sănătatea ochilor, a sistemului imunitar, a oaselor și coagularea sângelui. Totodată, nutriționiștii adaugă că este foarte bună pentru sistemul nervos și reglează tensiunea arterială.

În plus, ajută sistemul digestiv și previne constipația. Fasolea verde reduce riscul unor boli grave datorită fibrelor din compoziția sa. Previne cancerul de colon, consumul regulat având efecte pozitive și asupra inimii.

ADVERTISEMENT
Tags: