Life

Cum se conservă corect fasolea verde. Metode simple pe care trebuie să le încerci

Pentru a conserva corect fasolea verde, este bine să știi câteva lucruri interesante despre. Există câteva metode pe care poți să le încerci.
21.06.2023 | 11:04
Cum se conserva corect fasolea verde Metode simple pe care trebuie sa le incerci
Cum se conservă corect fasolea verde. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Tu știi cum se conservă corect fasolea verde? Această legumă este folosită în numeroase rețete. De asemenea, are o mulțime de beneficii pentru organism, iar gustul ei nu poate fi comparat cu nimic altceva.

Cum se conservă corect fasolea verde

Știi probabil deja că poți conserva fasolea verde, astfel încât să o utilizezi și iarna. Există numeroase în acest sens, care nu îi alterează nici gustul și nici textura. Astfel, o poți folosi lejer mai târziu într-o ciorbă, într-o tocăniță, ori în diferite salate.

ADVERTISEMENT

Să nu uităm că fasolea verde poate fi gătită și la cuptor, dar și la aburi. De asemenea, mulți se bazează pe ea în diete și nu numai. Ca să nu mai vorbim de faptul că e prefecta și pentru o salată răcoroasă de vară. 

Cât despre beneficiile ei, fasolea verde conține vitamina A, vitamina C, esențială pentru imunitate, dar și B6. Totodată, ea este bogată în carbohidrați, dar și în acid folic și alte minerale. Poate regla nivelul de zahăr din sânge, are puține calorii și contribuie la o mai bună funcționare a creierului.

ADVERTISEMENT

Se aflăm însă cum se conservă corect fasolea verde. În primul rând, o poți achiziționa proaspătă în luna iunie. O poți depozita la frigider o săptămână, înainte de a o prepara. Dacă vrei însă rezultate pe termen lung, există metode.

Una dintre cele mai des utilizate metode când vine vorba de conservarea alimentelor este congelarea. Da, poți conserva fasolea verde la congelator. Tecile verzi pot sta acolo iar și până la zece luni de zile. Tot ce trebuie să faci este să le speli, să cureți codițele de ațe și să le rupi în bucăți potrivite.

ADVERTISEMENT

Metode simple prin care poți conserva păstăile de fasole

Adaugă-le apoi în caserole de plastic și apoi pune-le la congelator. Le poți adăuga direct în ciorbă congelate, ori în alt preparat. De asemenea, poți să le folosești și pentru zacuscă, sau pentru alte conserve. Iar o altă metodă prin care poți conserva fasolea verde este la borcan.

Spală bine tecile verzi, curăță codițele, iar apoi pune-le într-o cratiță alături sare și de piper, dar și puțin ulei. Călește-le câteva minute, iar separat călește ceapă cu ulei și suc de roșii. Adaugă acolo bucățile tăiate, lasă-le să fiarbă timp de câteva minute, iar apoi toarnă-le în porcine.

ADVERTISEMENT

Închide bine capacul și fierbe apoi compoziția la bain-marie. O poți depozita într-o cameră rece și poți să o folosești ca garnitură iarna. Fie o consumi alături de un pește la cuptor, fie o poți utiliza în fripturi.

ADVERTISEMENT