Life

De ce e bine să pui o ceapă pe balcon. Trucul genial care te scapă de o mare problemă

Te-ai gândit până acum că o banală ceapă lăsată pe balcon este soluția pentru a scăpa de o alergie enervantă? Despre ce e vorba.
15.07.2023 | 00:01
De ce e bine sa pui o ceapa pe balcon Trucul genial care te scapa de o mare problema
La ce ajută să pui o ceapă tăiată pe balcon. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Alergiile sunt o corvoadă pentru oricine, iar dacă vorbim despre cele la acarieni, problema se complică și mai mult. Este una dintre cele mai greu de tratat afecțiuni, dar iată cum o simplă ceapă lăsată pe balcon te poate ajuta să scapi de chin.

Cum te ajută o ceapă lăsată pe balcon să scapi de alergia la acarieni

În zilele noastre, tot mai multe persoane se confruntă cu alergii, iar acarienii sunt principala cauză pentru multe dintre aceste afecțiuni. Vorbim despre niște insecte minuscule din familia căpușelor și păianjenilor, dar care sunt foarte greu de observat cu ochiul liber.

ADVERTISEMENT

În lume sunt mii de specii diferite care au în comun două lucruri: mușcă și sug sângele „victimei”, acțiuni ce au ca efect înroșirea pielii, mâncărimi, dar pot duce și la apariția diferitor boli și la creșterea mucegaiului.

Pentru a scăpa de acarieni, este indicat să menții tot timpul casa curată, să ștergi praful, să speli parchetul și să schimbi lenjeria de pat. Iar în cazul care te lupți cu o alergie, ei bine, există trucuri ușoare la care poți apela și care o să-ți fie de folos.

ADVERTISEMENT

De pildă, o simplă ceapă lăsată pe balcon te poate scuti de chin. Mirosul puternic al acestui aliment nu poate fi tolerat de acarieni, astfel că îi va respinge și vei preveni răspândirea lor în interiorul locuinței. Înlocuiește leguma tăiată în jumătate la fiecare 2-3 zile, pentru a avea efect.

Alte trucuri care te pot scăpa de problemă

O altă metodă foarte utilă care te poate scăpa de insectele care se înmulțesc în saltele și perne este să amesteci o cană de bicarbonat de sodiu, aproximativ 150 de grame, cu 10 picături de ulei esențial de arbore de ceai.

ADVERTISEMENT

Împreună, aceste substanțe au proprietatea de a modifica mediul în care microorganismele trăiesc și au nevoie pentru a se reproduce. De asemenea, elimină mirosurile neplăcute cauzate de umezeală.

Pulverizează soluția obținută pe întreaga suprafață a pernei, lenjeriei de pat ori saltelei și las-o să acționeze timp de o oră. După aceea, freacă totul cu o perie și curăță resturile cu ajutorul unui aspirator. Repetă pașii cel puțin o dată pe lună și vei scăpa de acarieni.

ADVERTISEMENT

Un alt truc neobișnuit, dar benefic, este să pui pernele în congelator, deoarece temperaturile foarte scăzute ucid micii dăunători. După aceea, spală lenjeria de pat la 60 de grade Celsius, pentru a te asigura că niciunul nu a rezistat.

În plus, este foarte important să aerisești casa cât de mult posibil, mai ales dimineața, atunci când afară este răcoare. De asemenea, nu strică să întorci din când în când salteaua, ca să previi înmulțirea acarienilor.

ADVERTISEMENT
Tags: