Life

De ce e bine să pui scorțișoară în ghivecele cu flori. Trucul pe care florarii nu ți-l spun niciodată

De ce să pui scorțișoară în ghivecele cu flori. Trucul util care face minuni pentru plantele tale. Florarii nu ți-l spun niciodată.
10.09.2023 | 17:00
De ce e bine sa pui scortisoara in ghivecele cu flori Trucul pe care florarii nu til spun niciodata
De ce să pui scorțișoară în ghivecele de flori. Sursa foto: Freepik/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Specialiștii au dezvăluit un truc foarte util pentru ghivecele cu flori, și anume să pui scorțișoară în ele. Este o metodă mai puțin cunoscută, dar care are rezultate garantate.

Motivul pentru care e bine să pui scorțișoară în ghivecele cu flori

Atunci când ai flori, trebuie să știi cum să le îngrijești corespunzător pentru ca acestea să fie în stare bună cât mai mult timp. Există numeroase trucuri ale florarilor, iar multe dintre acestea s-ar putea să te surprindă.

ADVERTISEMENT

De exemplu, scorțișoara este un condiment folosit mai ales la deserturi și la băuturi calde, dar puțini știu că este util nu doar în bucătărie. Acest ingredient are numeroase beneficii și atunci când nu este folosit la mâncare.

Scorțișoara este benefică pentru florile din grădină sau din ghivece. Acestea vor crește mai repede și vor arăta foarte bine dacă folosești acest ingredient, care are multe proprietăți.

ADVERTISEMENT

În acest condiment se află un conținut ridicat de nutrienți care contribuie la sănătatea plantelor, precum calciu, magneziu, potasiu și fosfor. Pentru ca florile tale să fie sănătoase, tot ce trebuie să faci este să pregătești un fertilizator pe bază de scorțișoară, potrivit terra.com.mx.

Astfel, pentru a prepara îngrășământul, trebuie să amesteci aproximativ o linguriță de scorțișoară cu un litru de apă. Amestecul obținut se pune apoi într-un recipient cu pulverizator.

ADVERTISEMENT

Pentru a avea plante sănătoase și frumoase, trebuie să aplici acest fertilizator o dată la 15 zile. Florile vor crește mai repede și vor avea un aspect mult mai plăcut decât de obicei. Poți folosi amestecul atât în grădină, cât și pentru florile din ghiveci, pe care le ții în casă.

Care e cel mai bun îngrășământ natural pentru trandafiri

Este cunoscut faptul că trandafirii au nevoie de o atenție specială, mai ales atunci când vine vorba de îngrășământ, care e bine să fie natural, nu din comerț. Dacă plantezi aceste flori la tine în grădină, trebuie să folosești produsele potrivite de îngrijire.

ADVERTISEMENT

Multe îngrășăminte provin din ingrediente naturale, cum ar fi coaja de banană. Aceasta trebuie lăsată la sol, lângă trandafiri, iar în scurt timp se va descompune. Coaja se transformă în particule bogate de magneziu, fier și potasiu, care sunt utile la creșterea trandafirilor. Poți îngropa cojile la nivelul piciorului tufei de trandafir.

Zațul de cafea este, de altfel, un îngrășământ bun pentru sol, la fel și gunoiul de grajd, care ajută plantele să înflorească mai repede. Mai mult, poți folosi și coji de nuci sau de ouă.

ADVERTISEMENT
Tags: