Life

De ce e bine să pulverizezi apă cu alcool și mentă pe perdelele din casă. Trucul care te scapă de o mare problemă

Un truc foarte util și rapid pentru locuința ta. De ce este bine să pulverizezi apă cu alcool și mentă pe perdelele din casă.
15.06.2023 | 16:11
De ce e bine sa pulverizezi apa cu alcool si menta pe perdelele din casa Trucul care te scapa de o mare problema
Ce putem preveni prin pulverizarea perdelelor cu apă cu alcool și mentă. Sursa foto: Blog Sophia Romania
ADVERTISEMENT

Un truc prin care îți poți păstra locuința în siguranță. Multe gospodine pulverizează în această perioadă, pe perdelele din casă, apă cu alcool și mentă. Ele sunt încântate de rezultat, deoarece are un efect nemaipomenit. La ce ajută această metodă?

La ce este utilă pulverizarea perdelelor cu apă cu alcool și mentă

În perioada verii este important nu doar să avem un aer răcoritor în casă, ci și să ne ferim de toate viețuitoarele care ne provoacă pagube sau alergii. Țânțarii sunt în acest sezon unele dintre cele mai active insecte și adevărați inamici pentru organism.

ADVERTISEMENT

Țânțarii apar de obicei noaptea, fiind atrași de lumina din interior. De asemenea, ei sunt captivați și de mirosul de mâncare sau de căldura care ies din locuință. Odată ce au pătruns, cu greu sau deloc vei reuși să scapi de o înțepătură veninoasă a lor.

Însă, țânțarii pot fi ținuți la distanță printr-o soluție formată din apă cu alcool și mentă, care se pulverizează pe întreaga fereastră. Chiar dacă pare o combinație banală, trebuie respectați anumiți pași. Fără aceștia nu se vor obține efectele dorite.

ADVERTISEMENT

Concret, mai întâi trebuie să fierbeți niște apă, după care să puneți menta și să o lăsați 10 sau 15 minute să treacă prin procesul de infuzie. Ulterior, este necesar și să se răcească. La final, ceaiul obținut se toarnă într-un vas, iar deasupra se toarnă apă combinată cu alcool.

Poate fi orice tip de alcool, cu excepția amoniacului. Acesta poate fi toxic pentru dumneavoastră și în loc să țină la distanță țânțarii, nu face decât să-i adulmece. În orice caz, dacă sunteți mușcat de țânțar, tot ce trebuie să faceți este să aplicați o soluție specială, de la farmacie, sau să spălați rana cu apă rece din plin.

ADVERTISEMENT

Cum combatem apariția căpușelor în casă

Deși pare greu de crezut, căpușele pot intra în propria locuință, la fel ca țânțarii. Ele nu sunt un pericol doar dacă mergeți într-o zonă de câmpie, parc sau oricare loc acoperit cu iarbă. Dacă în fața casei aveți spațiu verde, fiți siguri că pot apărea căpușe.

Din fericire, se pot preveni, printr-o soluție formată din apă combinată cu alcool formic, achiziționat la fel din farmacii sau din magazine de specialitate. Produsul obținut se pune într-un recipient și se stropesc atât ferestrele, cât și pantofii sau hainele pe care urmează să le purtați când ieșiți afară.

ADVERTISEMENT

Dacă aveți ghinionul să fiți mușcați de căpușe, evitați să le scoateți de sub piele cu penseta, căci vă poate rămâne capul în interior și vă îmbolnăviți sau faceți o infecție gravă. Indicat este să luați un pai de chibrit și să-l rotiți de jur împrejurul căpușei, căci nu suportă mirosul de fosfor și va ieși singură.

ADVERTISEMENT
Tags: