Life

De ce este complet greșit să usuci hainele pe calorifer iarna. Această greșeală te poate îmbolnăvi

De ce nu trebuie sub nicio formă să usuci hainele pe calorifer pe timp de iarnă. Această greșeală te poate îmbolnăvi rapid.
20.12.2022 | 11:26
De ce este complet gresit sa usuci hainele pe calorifer iarna Aceasta greseala te poate imbolnavi
De ce este complet greșit să usuci hainele pe calorifer iarna. Foto Habertürk.com
ADVERTISEMENT

De ce este complet greșit să usuci hainele pe calorifer pe timp de iarnă. Este o eroare care te poate îmbolnăvi rapid.

De ce este complet greșit să usuci hainele pe calorifer iarna

Dacă usuci hainele pe calorifer, atunci ar trebui să te gândești de două ori înainte de a mai face acest lucru pentru că riști să îți pui sănătatea în pericol.

ADVERTISEMENT

Este un obicei pe care l-am văzut poate în foarte multe case sau o facem chiar noi. Pentru a usca hainele cât mai repede le aruncăm rapid pe caloriferul cald în speranța că vor fi bune de purtat mult mai rapid.

Așa și este, doar că în spatele acestui truc există un adevăr care poate să ne afecteze sănătatea.

ADVERTISEMENT

Tractul respirator poate fi afectat de acest lucru pentru că este favorizată în acest fel eliberarea unor vapori de apă care provoacă umiditate.

Acești vapori de apă se așează pe pereții casei și pot provoca mucegai. Mucegaiul în casă poate duce la reacții alergice și inclusiv dificultăți de respirație pentru persoanele mai sensibile.

ADVERTISEMENT

Cum să usuci hainele cu uscătorul de rufe în mod corect

Dacă alegi să cumperi un uscător profesional de haine pentru a nu mai usca hainele pe calorifer sau afară atunci trebuie să fii atent și aici la unele aspecte pentru că riști să deteriorezi hainele.

Nu lăsa hainele să se usuce mai mult decât este necesar pentru că acestea se pot micșora să își pot pierde din calitate.

ADVERTISEMENT

De asemenea, poți să consumi mai multă energie electrică decât ar fi nevoie și nu este un lucru de dorit, mai ales în contextul în care prețurile pentru energia electrică au crescut atât de mult.

De asemenea, trebuie să fii foarte atent la hainele în sine și eventual să citești eticheta pentru a evita să le strici.

Spre exemplu, hainele de lână nu trebuie puse în uscătorul de rufe pentru că fibra lor se poate deteriora. Cel mai bine ar fi să le usuce la aer și ferite de lumina directă a soarelui.

ADVERTISEMENT
Tags: