Life

Cum poți usca rapid hainele ude iarna, în apartament. Trucurile de care trebuie să ții cont

Iată cum poți usca rapid hainele ude iarna. De ce sfaturi trebuie să ții cont în apartament. Trucurile utile pe care trebuie să le știe toată lumea.
05.12.2022 | 18:58
Cum poti usca rapid hainele ude iarna in apartament Trucurile de care trebuie sa tii cont
Cum poți usca rapid hainele ude în timpul sezonului rece. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Hainele ude se usucă mai greu iarna, însă există câteva trucuri care te-ar putea ajuta să grăbești acest proces. Trebuie să ții cont de anumite lucruri dacă vrei ca rufele să se usuce corespunzător și în timp util.

Cum poți usca rapid hainele ude iarna. Trucuri de care trebuie să ții cont în apartament

Uscarea hainelor în apartament nu reprezintă o problemă vara, atunci când este cald atât afară, cât și în casă, iar aerul este mai uscat. În schimb, acest lucru poate fi o adevărată bătaie de cap iarna, din cauza umidității crescute și în interiorul locuinței.

ADVERTISEMENT

În sezonul rece, nivelul umidității aerului crește în apartamente. Din acest motiv, hainele umede se vor usca mai greu decât atunci când e cald afară.

Există câteva trucuri de care trebuie să ții cont dacă vrei ca rufele să se usuce cât mai repede, chiar și în perioada iernii.

ADVERTISEMENT

Hainele nu ar trebui spălate toate odată. După ce sunt spălate, hainele trebuie stoarse bine, după care se agață pe un uscător, lângă un calorifer.

Cu cât sunt mai umede, cu atât în cameră umiditatea va fi mai mare, motiv pentru care trebuie să speli mai puține rufe. Dacă sunt mai puține rufe în cuva mașinii de spălat, atunci acestea vor fi mai uscate după centrifugare, notează dcnews.ro.

ADVERTISEMENT

Un alt lucru important de care trebuie să ții cont este aerisirea camerei în care usuci hainele. Dacă agăți mai multe rufe la uscat în apartament, atunci ar trebui să intre mai mult aer proaspăt în cameră.

De exemplu, dacă aerisești camera respectivă o dată pe zi, atunci când pui haine umede la uscat ar trebui să faci acest lucru de minimum trei ori pe zi.

ADVERTISEMENT

Cum trebuie așezate rufele pentru a se usca mai rapid

Este foarte important și modul în care agăți hainele. Dacă sunt prea multe rufe pe bară, atunci ventilația lor va fi mai proastă și nu se vor usca.

Uscătoarele nu trebuie să fie așezate la mai puțin de 10-15 centimetri de perete sau de alte obiecte.

O soluție ar fi să așezi uscătorul lângă fereastră, acolo unde efectul de ventilație este maxim, iar hainele se vor usca mai repede datorită caloriferului.

ADVERTISEMENT
Tags: