Sport

De ce Giuleștiul nu mai e în ultimul timp o fortăreață pentru Rapid? „Toți adversarii vin mult mai montați”

Costin Lazăr a discutat despre subiectul Giulești, care pare să nu mai fie un punct forte pentru Rapid București după ultimele rezultate, în pofida unei atmosfere de foc a fanilor.
17.04.2024 | 09:11
De ce Giulestiul nu mai e in ultimul timp o fortareata pentru Rapid Toti adversarii vin mult mai montati
Costin Lazăr a discutat despre influență pe care stadionul Giulești o are asupra adversarelor / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Costin Lazăr s-a aflat în platoul emisiunii „Suflet de rapidist“, care poate fi văzută marțea pe website-ul FANATIK. Robert Niță, moderatorul emisiunii, a discutat cu Costin Lazăr despre importanța atmosferei de pe Giulești pentru Rapid București.

Giulești, spiritul rămâne, dar adversarii nu se mai tem

Costin Lazăr a discutat despre ceea ce însemna Giulești pentru un fotbalist, atât al Rapidului, cât și ca adversar. Fostul mijlocaș defensiv a spus că adversarele sunt mai precaute pe arena rapidistă, iar asta se resimte în rezultate.

ADVERTISEMENT

„Cred că atunci când vin în Giulești, echipele adverse, au mai mare grijă pe parte defensivă. Rapid joacă cu un om în plus, publicul. Presiunea publicului e fantastică în Giulești. Când te duceai acolo, nu prea castigai acasă la Rapid, poate Dinamo, Steaua.

Acum s-a cam schimbat stilul. Majoritatea echipelor stau foarte bine tactic, se studiază. E greu să ai reușite foarte mari în Giulești.“, a spus Costin Lazăr la „Suflet de rapidist“.

ADVERTISEMENT

Costin Lazăr a spus și despre cum se simțea atmosfera pe Giulești ca adversar. Sportul Studențesc a fost clubul pe care Lazăr l-a reprezentat ca adversar pe arena de sub Podul Grant.

„Veneam cu Sportul Studențesc în Giulești. Când veneam, ne automotiva publicul, ne făcea să ne motivăm. Nu mai era nicio relaxare, eram foarte serioși. Publicul ne făcea așa, respectul.

ADVERTISEMENT

Numai la jucători e problema, unde să fie? Publicul cântă neîncetat și așa este, unde să fie problema, la patroni, la staff?“, a spus acesta, în dialog cu Robert Niță, moderatorul emisiunii.

Rapid, între lipsa de omogenitate și respectul lui Bergodi

Costil Lazăr a discutat și despre problemele sportive ale Rapidului, care pare că o duce tot mai greu. Cu speranțe la titlu, giuleștenii sunt mai aproape de a nu prinde cupele europene decât de locul secund.

ADVERTISEMENT

„Poate să fie o scuză lipsa de omogenitate. Mergi câteva meciuri prin calitatea individuală a fiecărui jucător din punct de vedere ofensiv. Când dai de o echipă bine așezată care stă bine tactic și nici jucătorii nu mai ies în evidență, ai o zi mai proastă. Intervin și lucrurile astea.

Rapid e puțin resemnată. Nici aseară nu a avut dorința. Dacă era la 1-2 puncte de FCSB, vedeai alt Rapid aseară. Acum joci cu cele mai bune echipe din Liga 1.“, a spus Costin Lazăr.

Lazăr a vorbit și despre Bergodi, cel care a avut o ieșire șocantă la conferința de presă post-meci cu Sepsi. Fostul jucător a spus că nu Bergodi este problema, ci jucătorii sunt cei vinovați de rezultatele slabe.

„Bergodi e un antrenor care îți da un respect, te face să respecți fotbalul și pe el. Unele lucruri nu țin de antrenor. Antrenorul te antrenează, îți spune ce probleme au echipele adverse, ce probleme avem noi ca echipa, dar tu ești acolo. Tu te intalneti cu mii și mii de situații de joc.“, a mai spus acesta.

Costin Lazăr despre ce înseamnă Giulești ca jucător rapidist și adversari

ADVERTISEMENT