Life

De ce lama de ras nu trebuie să stea niciodată în baie. Detaliul pe care puțini îl iau în calcul

Știi de ce lama de ras nu este bine să stea deloc în baie? Amănuntul pe care foarte puține persoane îl cunosc despre aparat.
21.09.2023 | 10:05
De ce lama de ras nu trebuie sa stea niciodata in baie Detaliul pe care putini il iau in calcul
Știi de ce lama de ras nu este bine să stea deloc în baie? Amănuntul pe care foarte puține persoane îl cunosc despre aparat. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

De ce lama de ras nu trebuie să stea niciodată în baie. Detaliul pe care puțini îl iau în calcul. Care sunt recomandările pe care le au specialiștii când vine vorba de acest aparat care este folosit atât de femei, cât și de bărbați.

Știi de ce lama de ras nu este bine să stea deloc în baie? Amănuntul pe care foarte puține persoane îl cunosc despre aparat

Știi de ce lama de ras nu este bine să stea deloc în baie chiar dacă acolo este locul în care este folosită de toată lumea? FANATIK îți spune care este amănuntul pe care foarte puține persoane îl cunosc despre aparat.

ADVERTISEMENT

Ei bine, acesta trebuie să fie menținut mereu curat și uscat și nu este indicat să fie lăsat pe cadă sau pe marginea chiuvetei. Din păcate, există riscul ca bacteriile să se infiltreze înăuntru și să ducă la provocarea infecțiilor.

De asemenea, acest obicei neplăcut poate duce la apariția foliculitei, aparatul ducând ulterior la răni pe piele, indiferent de zona de pe corp. Cel mai indicat ar fi să păstrezi lama de ras într-un loc sigur, unde nu este umiditate multă.

ADVERTISEMENT

Aburul și umiditatea ridicată duc la ruginirea lamei de ras. În plus, specialiștii ne sfătuiesc să pulverizăm după fiecare utilizare alcool izopropilic pe aparatul de ras, astfel încât să fie complet ud. Ulterior, acesta se lasă să se usuce.

„Alcoolul omoară orice bacterii rămase, dar, mai important, ajută la descompunerea alimentelor potențiale care ar putea fi acolo, astfel încât să reduceți șansele de creștere microbiană”, spun experții, conform spynews.ro.

ADVERTISEMENT

Ce obiecte nu trebuie păstrate niciodată în baie

Printre obiectele care nu trebuie păstrate niciodată în baie, pe lângă lama de ras, se mai numără medicamentele și vitaminele, dar și produsele electronice care nu sunt rezistente la apă și pot duce la probleme serioase legate de electricitate.

Uscătorul de păr se ține într-o altă cameră, nicidecum unde este umiditate. De preferat trebuie să stea într-un loc uscat, pe hol sau în sufragerie. Bijuteriile e bine să fie depozitate în afara băii pentru că pot oxida sau își schimbă culoarea.

ADVERTISEMENT

Oja nu se păstrează în baie pentru că acest loc distruge lacul colorat și nu mai poate fi folosit. Sticluțele se țin în locuri ferite de umezeală, întunecate și răcoroase. Parfumul își schimbă mirosul dacă este ținut în această încăpere din casă.

ADVERTISEMENT