Life

De ce le place cânilor să roadă oase. Adevărul este foarte vechi

De ce le place cânilor să roadă oase. Este vorba despre un adevărat foarte vechi, chiar din preistorie, dar obiceiul a rămas și astăzi.
31.08.2023 | 07:54
De ce le place canilor sa roada oase Adevarul este foarte vechi
De ce le place cânilor să roadă oase. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Câinilor le place să roadă oase din mai multe motive, care au legătură cu instinctele lor naturale și cu modul în care își exprimă nevoile și comportamentele specifice. De altfel, acest obicei este chiar din preistorie!

De ce le place cânilor să roadă oase

Mestecatul face parte din comportamentul natural al câinilor. În sălbăticie, câinii mestecă oase pentru a obține hrana, dar și pentru a-și menține dinții și gingiile sănătoase. În preistorie, strămoșii lor, lupii, vânau pentru hrană și se bucurau și se oasele delicioase.

ADVERTISEMENT

Acest instinct de mestecat este prezent și în rasele domestice și poate fi satisfăcut prin oferirea de oase sau alte jucării de mestecat. De aceea lor li se mai par apetisanți și papucii noștri!

Câinii sunt creaturi curioase și adoră să exploreze mediul înconjurător. Oasele pot avea mirosuri atrăgătoare pentru câini, iar când le rod, pot descoperi arome noi și interesante. Pe scurt, ei sunt fericiți când au posibilitatea să roadă oase.

ADVERTISEMENT

Mestecatul și roadea oaselor pot oferi câinilor o formă de stimulare mentală. Aceasta îi ajută să se concentreze și să își păstreze mintea ocupată.

Rosul unor oase poate avea un efect calmant asupra câinilor. Când se simt anxioși sau stresați, mestecatul unui os poate fi o modalitate de a se relaxa și de a se elibera de tensiune.

ADVERTISEMENT

Ce oase ar trebui să ronțăie câinii, de fapt

Pentru ca animalul tău să fie în siguranță, optează pentru oase naturale speciale pentru câini, care sunt mai mari, mai dure și mai sigure pentru ei. Nu poți să le dai pur și simplu orice os de la masă pentru că există riscul de sufocare.

Oasele de pui pot fi mici și fragile, ceea ce le face susceptibile să se rupă în bucăți mai mici și ascuțite. Aceste bucăți pot fi înghițite cu ușurință și pot cauza sufocare sau pot bloca tractul digestiv al câinelui.

ADVERTISEMENT

În plus, există și alte opțiuni de jucării de ros disponibile în comerț, care sunt proiectate special pentru a satisface nevoile de mestecat ale câinilor fără a prezenta riscuri pentru sănătatea lor.

ADVERTISEMENT