Life

Cum îți dezobișnuiești câinele să nu mai sară pe tine. Sfaturi practice

Cum faci să nu mai sară câinele pe tine de fiecare dată când te vede. Ponturi utile pentru toți stăpânii de animale de companie.
14.08.2023 | 10:00
Cum iti dezobisnuiesti cainele sa nu mai sara pe tine Sfaturi practice
Cum faci să nu mai sară câinele pe tine. Ponturi utile. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cum îți dezobișnuiești câinele să nu mai sară pe tine. Sfaturi practice venite direct de la dresori. Află care sunt lucrurile pe care trebuie să le știi dacă vrei să scapi de acest obicei neplăcut pe care îl are patrupedul tău.

Cum faci să nu mai sară câinele pe tine. Ponturi utile

Vrei să știi cum faci să nu mai sară câinele pe tine? Ei bine, iată câteva ponturi utile care îți vor fi de un real ajutor. Potrivit pawtracks.com, stăpânii trebuie să fie consecvenți, comportament pe care trebuie să-l ia în calcul toți membrii familiei.

ADVERTISEMENT

E foarte important ca nicio persoană să nu mai accepte săriturile pentru că s-ar putea să devină confuz și va avea dificultăți în învățarea noilor obiceiuri. În plus, câinele trebuie ignorat când sare pe tine sau pe altcineva.

Sfatul specialiștilor este să încrucișezi brațele și să se întorci cu spatele la el. E bine să nu ai niciun fel de reacție până când nu se liniștește. Ulterior, când s-a oprit din sărit câinele poate fi recompensat sau i se poate acorda atenție.

ADVERTISEMENT

Exersează cu vizitatorii, este un alt pont extrem de util. Le poți cere prietenilor și apropiaților tăi să recompenseze câinele cu mici bunătăți sau cu o simplă mângâiere pe cap atunci când interacționează cu acesta.

De asemenea, e bine să eviți pedepsele pentru că sare pentru că acest lucru poate duce la anxietate sau la un comportament mult mai rău. Totodată, e musai să-l înveți comenzile de bază și să le repeți de fiecare dată când dorești ceva de la animalul de companie.

ADVERTISEMENT

De ce sar câinii pe oameni?

Unele teorii au explicat de ce sar câinii pe oameni, chiar și atunci când este vorba de persoane străine. Experții susțin că animalele de companie recurg la acest gest cel mai adesea din entuziasm sau din dorința de atenție.

De asemenea, patrupezii vor să-și satisfacă nevoia de a se conecta emoțional sau fizic cu oamenii pe care-i întâlnesc. În plus, specialiștii mai spun că săritul pe cele două picioare din spate este și un salut natural între câini.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, trebuie să fim foarte atenți la animalele de companie care obișnuiesc să sară pentru că acest obicei îi expune, în general, pe copii și pe vârstnici la un risc destul de mare de cădere și rănire.

ADVERTISEMENT
Tags: