Life

Cum să-ți împiedici câinele să-ți mai roadă lucrurile de prin casă. Metode pe care nu le știai

Metode prin care îți poți împiedica patrupedul să-ți mai roadă lucrurile prin casă. Iată ce sfaturi au experții în legătură cu acest obicei al câinilor.
29.08.2023 | 01:08
Cum sati impiedici cainele sati mai roada lucrurile de prin casa Metode pe care nu le stiai
Ce spun experții despre obiceiul câinilor de a roade lucruri. Sursa foto: ZooPlus.ro
ADVERTISEMENT

Câinii sunt animale foarte plăcute de companie, dar și cu obiceiuri față de care trebuie să-ți asiguri măsuri de precauție. Ei tind să roadă lucruri prin casă, de obicei încălțăminte. Ca să nu ajungi în situația în care să-ți strice o pereche favorită de pantofi, de exemplu, iată câteva metode utile .

Cum să-ți distragi câinele de la a mai roade obiecte prin casă

De-a lungul timpului, s-au studiat obiceiurile animalelor, inclusiv ale câinilor. Aceștia au stârnit mare interes stăpânilor cu privire la gestul lor de a roade aproape tot ce găsesc în cale, prin casă. S-a constatat că la mijloc este vorba despre o problemă de sănătate.

ADVERTISEMENT

Câinii rod încălțăminte sau alte obiecte atât de foame, cât și din cauză că simt durere de dinți. De asemenea, pot face acest lucru și din pură curiozitate, din cauză că se simt anxioși sau pentru că vor să atragă atenția stăpânilor lor, dacă nu au parte de afecțiunea necesară.

În general, câinii mai mici de vârstă decurg la roaderea obiectelor. Aceștia sunt dornici de a explora cât mai multe lucruri și, la fel ca oamenii, pot imita ceea ce văd la părinți. Nu este exclus și ca obiectul să aibă un miros, gust care să le placă.

ADVERTISEMENT

Apelează la un medic veterinar

Medicii veterinari sunt întotdeauna cea mai bună soluție pentru a-ți ajuta patrupedul să scape de problemele de sănătate sau de obiceiurile bizare. Medicii veterinari sunt și cei la care îi poți face animalului un control de rutină. Câinii, la fel ca oamenii, trebuie să fie evaluați la o anumită perioadă.

Doctorii veterinari pot recomanda rețete pentru tratarea gesturilor câinilor sau ale problemelor lor de sănătate. Nu în ultimul rând, îi pot supune și la intervenții chirurgicale. De exemplu, dacă se va descoperi că rod lucruri din cauză că-i dor dinții, nu este exclus să fie operați.

ADVERTISEMENT

De altfel, experții sugerează și să vă țineți ocupat patrupedul cu joacă. Încercați să-l scoateți în aer liber pentru a-i oferi diferite jucării după care să alerge, să-l antrenați pentru diferite competiții sau pentru a-i activa buna funcționare a bătăilor inimii.

Atenție la cât de mult vă apropiați de câini. Mai exact, evitați să vă lipiți de el cu fața, să-l pupați sau să nu vă spălați pe mâini după ce l-ați atins. Oricât de mult i-am asigura o igienă corespunzătoare, câinele ne poate transmite microbi, care ne pot crea diferite afecțiuni.

ADVERTISEMENT

Sistemul nostru imunitar va deveni mai sensibil dacă facem gesturile menționate, ne pot apărea diferite iritații pe ten sau pe rostul corpului. Există posibilitatea și să luăm de la ei diferite insecte, precum purici, căpușe sau păduchi. Cu greu mai poți scăpa apoi de ele.

ADVERTISEMENT
Tags: