News

De ce n-au oprit cei doi șoferi acuzați că au trecut nepăsători pe lângă o copilă lovită de o mașină în București. Ce au făcut, de fapt

S-a aflat de ce cei doi șoferi din București, filmați cum trec nepăsători pe lângă o copilă lovită de o mașină, nu au oprit pentru a acorda ajutor.
15.11.2023 | 07:32
De ce nau oprit cei doi soferi acuzati ca au trecut nepasatori pe langa o copila lovita de o masina in Bucuresti Ce au facut de fapt
Explicația pentru care cei doi șoferi filmați cum trec nepăsători pe lângă o copilă lovită de o mașină, în București, nu au oprit. Sursa foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Recent, doi șoferi din București au fost filmați cum trec nepăsători pe lângă o copilă lovită de o mașină. Cazul a atras, pe bună dreptate, indignare și revoltă în rândul opiniei publice. Cei doi cetățeni au explicat ce s-a întâmplat, de fapt, în acea zi.

Explicația pentru care cei doi șoferi filmați cum trec nepăsători pe lângă o copilă lovită de o mașină, în București, nu au oprit

Acest grav accident de circulație a fost filmat de o cameră de bord sâmbătă, 11 noiembrie, în Capitală. Se observă cum o fată e lovită de o mașină pe trecerea de pietoni.

ADVERTISEMENT

Le fel de grav este faptul că doi șoferi care circulau în aceeași direcție ocolesc victima, o minoră de 15 ani, și merg mai departe, fără ca vreunul să oprească. Gestul lor a atras revoltă în rândul opiniei publice.

Agenții de la Poliția Capitalei i-au identificat recent şi pe cei doi şoferi care au ocolit victima aflată pe asfalt şi au trecut mai departe. Aceștia au explicat de ce nu s-au oprit să acorde ajutor copilei.

ADVERTISEMENT

Ei au spus că nu au fugit indiferenți de la locul accidentului. În fața polițiștilor de la Brigada Rutieră, cei doi au declarat că, de fapt, au plecat în urmărirea șoferului vinovat pentru a-i putea vedea numărul de înmatriculare.

Ulterior, varianta lor a fost confirmată atunci când Poliţia a verificat lista apelurilor la 112. Rezultă că din ambele maşini s-au efectuat apeluri către serviciul unic de urgenţă prin care era anunţat accidentul de pe Bulevardul Iuliu Maniu, scrie publicația NewsBucurești.

ADVERTISEMENT

Care este starea fetei lovită pe trecerea de pietoni

În urma acestui accident, Poliția a anunțat că șoferul vinovat a fost identificat de agenții de la Brigada Rutieră. El a fost testat cu aparatele Alcooltest și DrugTest, rezultate indicate fiind 0, respectiv negativ.

Apoi, individul a fost condus la sediul INML pentru prelevarea de mostre biologice. Într-o primă fază, individul a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cazul lui a fost dispusă măsura controlului judiciar.

ADVERTISEMENT

În ceea ce o privește pe minora în vârstă de 15 ani, aceasta este acum internată într-un spital din Capitală. În ziua accidentului, adolescenta se grăbea să prindă autobuzul, moment în care a fost izbită în plin.

ADVERTISEMENT