Life

De ce nu a avut Draga Olteanu Matei copii. Actrița a fost căsătorită de trei ori

Din ce motiv Draga Olteanu Matei nu a avut copii. Regretata actriță, a generației de aur a teatrului românesc, a fost căsătorită de trei ori.
10.05.2023 | 17:46
De ce nu a avut Draga Olteanu Matei copii Actrita a fost casatorita de trei ori
Draga Olteanu Matei a murit în 2020, la vârsta de 87 de ani. Sursa foto: TVR
ADVERTISEMENT

Draga Olteanu Matei a fost una dintre cele mai îndrăgite actrițe a teatrului românesc. Mereu se declara fericită când urca pe scenă, în fața publicului. Avea un talent aparte de a-și interpreta rolurile, iar umorul său nu putea fi trecut cu vederea. În pofida succesului în carieră, Draga Olteanu Matei nu a lăsat în urma sa moștenitori.

Din ce motiv Draga Olteanu Matei nu a devenit mamă. Ce spunea îndrăgita actriță

În plan sentimental, Draga Olteanu Matei nu a stat prea bine. S-a căsătorit de trei ori, în speranța unei iubiri sincere. Primele două mariaje i-au eșuat din cauza infidelităților foștilor lor. Abia a treia căsnicie a fost cea care a împlinit-o, cea cu medicul Ion Matei, însă acesta a murit în 2014.

ADVERTISEMENT

”Eu şi soţul meu suntem o singură persoană şi trăim fiecare moment împreună, clipă de clipă; sigur că trecem prin necazurile vârstei, că ajungi să nu mai vezi bine, să nu mai auzi bine, să te doară picioarele”, spunea actrița în perioada vieții sale.

Actrița nu și-a mai căutat un alt suflet pereche odată cu pierderea lui Ion Matei. Mai mult, în ultimii ani de viață s-a retras departe de Capitală, locul unde s-a născut de altfel. Fiind fascinată de Piatra Neamț, s-a mutat aici până ce a plecat din această lume.

ADVERTISEMENT

În niciuna dintre căsnicii, Draga Olteanu Matei nu a devenit mamă. Mulți dintre fani s-au întrebat din ce cauză, iar la un moment dat ea a explicat motivul. La mijloc a fost vorba despre simpla sa dorință de a nu face copii, deși îi plăceau foarte mult.

”Eu nu am vrut să fac copii niciodată. Îmi sunt foarte dragi, dar nu mi-am dorit pentru că eu cred o treabă pe care nu vreau s-o spun în public, pentru că ar fi foarte decepţionate mamele. Dar amintesc un proverb bătrânesc foarte înţelept: Cine are să-i trăiască, cine nu să nu-şi dorească. În zilele noastre ar trebui să ne gândim la partea a doua a proverbului”, explica actrița.

ADVERTISEMENT

Draga Olteanu Matei s-a gândit la adopție, însă a renunțat și la această idee

Draga Olteanu Matei mai spunea și că s-a gândit la varianta adopției, dar și-a dat seama că nu avea timp suficient pentru a crește copilul și nici resursele necesare pentru a-i asigura o educație bună. Totodată, a avut și momente când se simțea vinovată de faptul că nu-și dorea să fie mamă. Drept urmare, a luat legătura cu preoți, care i-au oferit iertare, înțelegând-o.

”Am vorbit şi cu preoții despre acest subiect. Toți cei cu care am vorbit m-au înțeles, cu toate că nu sunt de acord. M-au înțeles și m-au iertat. Eu sper să mă ierte și Dumnezeu că nu am vrut copil”, mărturisea actrița în emisiunea ”Dincolo de aparențe”, de la Antena Stars.

ADVERTISEMENT

Draga Olteanu Matei a murit în 2020. Care a fost cauza decesului

Draga Olteanu Matei a murit la vârsta de 87 de ani, în 2020, la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, aici fiind transferată de la Spitalul Județean Piatra Neamț. Cauza decesului a fost o hemoragie digestivă superioară. Mormântul său se află acum la Cimitirul Eternitatea din Piatra Neamț. A avut o carieră impresionantă în lumea teatrului, iar unul dintre cele mai cunoscute roluri ale ei este cel al ”Vetei” din comedia ”Nea Mărin miliardar”.

ADVERTISEMENT
Tags:
"Şi-au ales locul, nu s-au dus la întâmplare". Două fete de 15 ani au murit după ce s-ar fi aruncat de pe un turn, în Hunedoara. Una dintre ele ar fi lăsat un bilet de adio
După ce a vândut casa de la Moroșanu, ”călărețul” Sergiu s-a apucat de...
După ce a vândut casa de la Moroșanu, ”călărețul” Sergiu s-a apucat de ”afaceri”. A fost și în arest
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor...
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor nepoţi ai miliardarului arată răvăşitor la 41 de ani
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în...
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în vigoare noua directivă a Comisiei Europene
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Leguma banală ce previne formarea condensului pe parbrizul mașinii
Leguma banală ce previne formarea condensului pe parbrizul mașinii
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru...
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru România, cu câteva condiții
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după...
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după recalculare. Venitul le crește substanțial
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română