Life

Draga Olteanu-Matei și Amza Pellea, imagini nepublicate de la filmările pentru Nea Marin Miliardar. Cum s-au fotografiat cei doi artiști

Filmul Nea Mărin Miliardar a făcut furori cu ani în urmă și cu siguranță a rămas chiar și acum în memoria multor persoane, având în vedere succesul de atunci.
03.01.2023 | 12:39
Imagini inedite cu Draga Olteanu Matei și Amza Pellea din timpul filmărilor pentru Nea Mărin Miliardar. Sursă foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Filmul Nea Mărin Miliardar a fost filmat pe litoralul românesc în 1979. Regizorul filmului era Sergiu Nicolăescu, iar scenariul a fost scris de Vintilă Corbul, Eugen Burada și Amza Pellea, protagonistul filmului de comedie.

Imagini de colecție din timpul filmărilor pentru Nea Mărin Miliardar

Amza Pellea a jucat un dublu rol, alături de actori celebri precum Draga Olteanu Matei, Jean Constantin, Sebastian Papaiani, Puiu Călinescu, dar și regretata Stela Popescu.

ADVERTISEMENT

Povestea se învârte în jurul unui țăran din Oltenia, Nea Mărin Juvete, care ajunge să fie confundat cu un celebru miliardar american, având în vedere că cei doi semănau destul de bine.

În timp ce miliardarul, Marlon Juvett a venit cu afaceri în România, alături de o servietă cu un milion de dolari, de cealaltă parte, Nea Mărin avea și el o servietă, însă cu brânză și praz.

ADVERTISEMENT

Menționăm faptul că miliardarul urma să folosească banii pentru a-și răscumpăra fata, acesta fiind rapidă de niște oameni misterioși.

Ulterior însă, personajele ajung să fie confundate atât de cei care i-au răpit fata miliardarului, cât și de restul oamenilor prezenți în hotelul respectiv.

ADVERTISEMENT

De asemenea, apogeul filmului este atins atunci când soția lui Nea Mărin, pe nume Veta, interpretată de actrița Draga Olteanu Matei, ajunge și ea pe litoral și la rândul ei îi confundă pe cei doi.

Finalul filmului este însă unul cât se poate de fericit. Cei care i-au răpit fiica miliardarului ajung să fie arestați, iar Nea Mărin se împrietenește cu cel care îi seamănă atât de mult.

ADVERTISEMENT

Filmul Nea Mărin Miliardar, cel mai vizionat film românesc

Și se pare că și publicul a apreciat mult pelicula filmată în anii ’70. Drept dovadă, filmul Nea Mărin a ajuns pe locul 1 în topul celor mai vizionate filme românești din toate timpurile în urmă cu mai bine de zece ani.

De asemenea, nu puțin sunt cei care continuă și acum să urmărească filmul, având în vedere actorii extrem de vechi și apreciați, dar și peisajele din România de la acel moment.

Amintim că protagonistul filmului, Amza Pellea, s-a stins din viață la doar câțiva ani după ce pelicula a fost filmată. Acesta a murit pe 12 decembrie 1983, din cauza unui cancer pulmonar care a evoluat destul de repede.

De cealaltă parte, actrița Draga Olteanu Matei, care a interpretat rolul soției lui Nea Mărin, s-a stins din viață pe 18 noiembrie 2020, la vârsta de 87 de ani, din cauza unei hemoragii digestive superioare.

ADVERTISEMENT
Tags: