Life

De ce nu au geamuri Lidl, Kaufland, Carrefour și Mega Image. S-a aflat marele secret al supermarketurilor

De ce nu există geamuri în Lidl, Kaufland, Carrefour și Mega Image. Cel mai important secret al supermarketurilor a fost descoperit.
18.06.2023 | 09:00
De ce nu au geamuri Lidl Kaufland Carrefour si Mega Image Sa aflat marele secret al supermarketurilor
De ce nu au geamuri Lidl, Kaufland, Carrefour și Mega Image. Care este, de fapt, secretul. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Motivul pentru care Lidl, Kaufland, Carrefour și Mega Image nu au geamuri. La baza acestui detaliu există un secret bine păzit al supermarketurilor. Care este, de fapt, explicația?

De ce în Lidl, Kaufland, Carrefour și Mega Image nu există geamuri. Care e secretul supermarketurilor

Oamenii merg des la cumpărături în diverse supermarketuri din România și le aleg pe cele preferate în funcție de gusturi și nevoi. Pentru a cumpăra toate cele necesare, românii petrec destul de mult timp la magazin, fie că este vorba despre Lidl, Kaufland, Mega Image sau Carrefour.

ADVERTISEMENT

Cu toate că sunt multe supermarketuri diferite la noi în țară, toate au o trăsătură comună, pe care nu multe persoane au observat-o. Mai exact, nu există geamuri, dar există o explicație pentru acest detaliu.

Decizia de a nu avea ferestre la magazine nu este una luată din pură întâmplare. Obiceiurile de consum ale oamenilor sunt studiate atent de către experții în marketing.

ADVERTISEMENT

Aceștia folosesc datele obținute pentru a încuraja oamenii să meargă la cumpărături. Totodată, clienții petrec cât mai mult timp în supermarketuri. Există explicații, de altfel, și pentru cum sunt așezate anumite produse.

Însă care este explicația pentru lipsa ferestrelor? Motivul pentru care geamurile lipsesc dintr-un supermarket este faptul că, în interiorul acestuia, clientul trebuie să aibă o “senzație de suspendare a timpului”, informează foodstory.ro.

ADVERTISEMENT

În acest fel, clienții nu sunt supuși unor “stimuli externi”, care i-ar putea face să se grăbească atunci când fac cumpărături. De exemplu, dacă sunt amplasate geamuri, iar oamenii văd că afară este deja noapte, își vor da seama că au stat destul de mult la supermarket șiu ar putea să-și facă mai rapid cumpărăturile, pentru că așa vor ști că trebuie să se grăbească.

De ce nu există vitrine și gresie la supermarket

În general, supermarketurile, bazarurile și magazinele de electrocasnice nu au vitrine, dar și acest detaliu ascunde, de fapt, o strategie. Este vorba despre o “alegere psihologică”. Mai exact, aceasta motivează clienții să râmână pentru o perioadă cât mai mare de timp în interiorul unui magazin.

ADVERTISEMENT

Din moment ce clienții trebuie să cheltuie banii atunci când merg la supermarket, managerii, cu ajutorul echipelor de marketing, lucrează pentru a crește cheltuielile magazinului. Acesta este motivul pentru care nu există vitrine în interiorul unui supermarket.

Mai mult, există o explicație și pentru faptul că supermarketurile au gresie și nu altceva pe jos. Și acest detaliu este gândit tot pentru a-i face pe clienți să stea cât mai mult timp la cumpărături.

Dacă podeaua este cu gresie, căruciorul de cumpărături face mai mult zgomot. Pentru a nu-i deranja pe ceilalți cu zgomotul, clientul tinde să meargă mai încet și are mai mult timp pentru a se uita la produsele de la rafturi.

ADVERTISEMENT