Life

De ce nu e bine să ai gura și nasul acoperite cu fularul iarna. Puțini știu asta

Care e motivul pentru care nu trebuie să ai gura și nasul astupate cu eșarfa în sezonul rece. Doar unele persoane cunosc asta.
29.11.2023 | 16:05
De ce nu e bine sa ai gura si nasul acoperite cu fularul iarna Putini stiu asta
Care e motivul pentru care nu trebuie să ai gura și nasul astupate cu eșarfa în sezonul rece. Doar unele persoane cunosc asta. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

De ce nu e bine să ai gura și nasul acoperite cu fularul iarna. Puțini știu asta. Care sunt semnalele de alarmă pe care le trag specialiștii de pretutindeni legat de acest obicei întâlnit cel mai adesea în rândul copiilor mici.

Care e motivul pentru care nu trebuie să ai gura și nasul astupate cu eșarfa în sezonul rece. Doar unele persoane cunosc asta

Care e motivul pentru care nu trebuie să ai gura și nasul astupate cu eșarfa în sezonul rece. Doar unele persoane cunosc asta. Mulți oameni nu știu care sunt riscurile la care se expun atunci când ies din casă prea înfofoliți.

ADVERTISEMENT

Doctorii sunt de părere că această deprindere duce la apariția umidității și a căldurii în zona gurii. Acest lucru face ca mediul să fie unul propice pentru dezvoltarea bacteriilor, în special în gât și în zone critice din organism.

Laringele, faringele sau amigdalele pot fi afectate serios de acest obicei, care se dovedește a nu fi unul tocmai indicat. De asemenea, diferența dintre aerul rece de afară şi cel cald din zona gurii face ca infecţiile să apară mai ușor.

ADVERTISEMENT

În plus, specialiștii mai atrag atenția și asupra faptului că respirația nu va mai fi una normală, ci dimpotrivă. Inhalarea și expirarea aerului se pot modifica pentru că o gură și un nas ascoperite restricționează fluxul de aer. De aici pleacă dificultățile de respirație, mai ales în sezonul rece.

Totodată, cadrele medicale spun că acest obicei duce la aburirea lentilelor în cazul persoanelor care poartă ochelari de vedere. Mai exact, vaporii de apă proveniți din respirație ajung pe lentile și afectează vizibilitatea.

ADVERTISEMENT

Alte efecte negative ale acestui obicei

Printre efectele pe care le mai produce această deprindere de a acoperi nasul și gura cu un fular se mai numără și iritarea pielii și apariția coșurilor și a bubițelor. Saliva plină de bacterii din gură reprezintă un mediu ideal pentru dezvoltarea microbilor.

În aceeași notă, doctorii mai susțin că acoperirea gurii poate duce la acumularea de umiditate în țesăturile care acoperă gura. Din păcate, acestea pot îngheța în sezonul rece și contribuie, așadar, la pierderea căldurii.

ADVERTISEMENT

Mediul umed de la gură și de la nas încurajează fungii să se dezvolte și în felul acesta pot apărea numeroase probleme de sănătate. Cel mai bine ar fi să purtați o eșarfă în jurul gâtului pentru a vă feri de eventualele gripe și răceli.

ADVERTISEMENT