Life

Ce să nu faci niciodată în diminețile geroase. De ce nu e bine să ieși la plimbare când e frig afară

Sfaturi prețioase pentru diminețile geroase. Cum te asiguri că organismul tău face față cu brio zilelor cu temperaturi scăzute
28.11.2023 | 06:54
Ce sa nu faci niciodata in diminetile geroase De ce nu e bine sa iesi la plimbare cand e frig afara
Cum te poți proteja în sezonul rece. Regulile care te ajută să înfrunți frigul Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Temperaturile cu plus și-au luat demult adio de la noi. În prezent, prognoza meteo este una tipică de iarnă, cu temperaturi ce pot ajunge și la -3 grade pe timp de seară. Diminețile geroase și temperaturile scăzute pot expune organismul uman la o serie de pericole pe care puțini le știu.

Diminețile geroase pot fi un pericol pentru organismul uman

Iarna pare că și-a intrat serios în drepturi. În ultimele zile, mai multe zone din țară au fost sub cod portocaliu de viscol și ninsori abundente. Șoferii care și-au luat inima-n dinți și au plecat la drum au avut neplăcuta surpriză de a rămâne blocați în trafic.

ADVERTISEMENT

Specialiștii atrag atenția că, odată cu instalarea vremii friguroase, o serie de pericole amenință organismul uman. Nu multă lume știe cum să procedeze pentru a fi în siguranță în zilele în care termometrele arată temperaturi cu minus.

Cei care pleacă la drum cu mașina și se aventurează în trafic trebuie să se asigure că au mereu la ei medicamentele necesare și alimente. De asemenea, hidratarea este foarte importantă, așa că lichidele trebuie să ajungă pentru cel puțin 24 de ore.

ADVERTISEMENT

În caz de temperaturi extreme, păturile sunt recomandate pentru a asigura o sursă de căldură suplimentară. Se recomandă drumurile cât mai mici, astfel ca imobilizarea să nu fie una pe timp prelungit.

Înainte de a porni la drum, șoferii trebuie să se asigure că au combustilul necesar pentru a parcurge distanța propusă. În plus, combustibilul ajută și la încălzirea autovehiculului.

ADVERTISEMENT

De asemenea, este important ca în caz de viscol sau vreme extremă să nu se părăsească, sub nicio formă, interiorul autovehiculului. Astfel, se evită cazurile în care organismul poate intra în hipotermie.

Nu doar șoferii trebuie să fie pregătiți pentru temperaturile cu minus

Dacă nu sunteți cu mașina și pur și simplu vă aflați în exterior, trebuie să știți că hainele groase sunt cele mai importante. Piesele vestimentare care mențin căldura și care sunt rezistente de umezeală sunt cele mai recomandate în acest sezon/

ADVERTISEMENT

În zilele în care termometrele nu arată prea multe grade, se recomandă ca plimbările de dimineața sau seara să fie evitate. Atunci, se înregistrează cele mai scăzute temperaturi. De asemenea, este foarte important să nu se efectueze deplasări noaptea, în zone izolate.

În cazul în care astfel de deplasări sunt absolut necesare, este recomandată să aveți în permanență lichide calde. Astfel, ajutați corpul să își mențină o temperatură optimă și să facă față cu brio temperaturilor scăzute.

ADVERTISEMENT