Life

De ce nu e bine să dormi pe burtă noaptea. Ce se întâmplă în corpul tău dacă ai acest obicei

Știai că nu e bine să dormi pe burtă noaptea? Poate ai și tu acest obicei, însă nu știai ce impact are asupra organismului tău.
02.03.2024 | 14:17
De ce nu e bine sa dormi pe burta noaptea Ce se intampla in corpul tau daca ai acest obicei
De ce nu e bine să dormi pe burtă noaptea. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

De ce nu e bine să dormi pe burtă noaptea și ce se întâmplă în corpul tău dacă faci asta? Un specialist vine cu sfaturi utile. Se pare că acest obicei are un impact semnificativ asupra sănătății noastre.

De ce nu e bine să dormi pe burtă noaptea

Poziția de somn este importantă. Odată ce dormim corect, ne odihnim, iar a doua zi dimineață suntem plini de energie. Și totuși de ce nu e bine să dormi pe burtă noaptea? Medicul Galina Aksenova ne spune ceea ce trebuie să știm.

ADVERTISEMENT

Potrivit specialistului, nu este bine să dormi pe burtă mai mult de o oră. Poziția, explică medicul, nu este una naturală. Astfel, mușchii noștri ajung să fie supuși unei tensiuni mari, iar după trezire vor fi amorțiți.

În timp, dacă dormi pe burtă, te poți confrunta cu dureri la nivelul umerilor, dar și la nivelul spatelui și al gâtului. Și nu doar musculatura e afectată. Pot apărea probleme și la nivelul intestinelor, la nivelul respirației, ori a stării de bine.

ADVERTISEMENT

Din ce alte motive nu e bine să dormi pe burtă? În primul rând această poziție de somn modifică curbele normale ale coloanei vertebrale. Astfel, mai bine de gândim de două ori înainte când ne punem la somn.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă ai acest obicei

„În această poziție de dormit, nu mențineți o poziție neutră a coloanei vertebrale, făcându-o în schimb să se curbeze în mod nefiresc în timpul celor 7-9 ore de somn. Acest lucru poate solicita alți mușchi din corp”, spune Dr. Aksenova.

ADVERTISEMENT

O altă problemă o reprezintă și poziția gâtului. Pentru că dormi pe burtă, simți nevoia să eviți sufocarea, astfel că îți întorci capul. Iar această poziție pune o presiune enormă asupra mușchilor gâtului, arată actualno.com.

„Întoarcerea capului într-o parte pentru a evita sufocarea este naturală atunci când dormiți pe burtă. Și s-ar putea să nu vă gândiți prea mult la asta, dar de fapt pune o mare presiune asupra mușchilor gâtului.

ADVERTISEMENT

Dacă aveți obiceiul de a vă ridica brațele în sus sau de a le băga sub pernă atunci când dormiți pe burtă, puneți, de asemenea, mai multă presiune pe mușchii umerilor”, adaugă medicul.

Care este cea mai bună poziție de somn? Cea pe spate, iar aceasta este recomandă inclusiv de medic. Ea ne ajută să ne odihnim bine, nu pune presiune pe mușchi, iar corpul nostru este relaxat pe tot parcursul nopții.

ADVERTISEMENT