Life

De ce nu e bine să faci duș fierbinte. Mulți români fac această greșeală uriașă

Care e motivul pentru care nu e indicat să faci duș fierbinte. Multe persoane din România recurg la această eroare mare.
22.11.2023 | 11:10
De ce nu e bine sa faci dus fierbinte Multi romani fac aceasta greseala uriasa
Care e motivul pentru care nu e indicat să faci duș fierbinte. Multe persoane din România recurg la această eroare mare. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

De ce nu e bine să faci duș fierbinte. Mulți români fac această greșeală uriașă. Un chirurg cardiovascular a vorbit recent despre efectele negative pe care le are acest obicei asupra organismului uman și mai ales, asupra sănătății.

Care e motivul pentru care nu e indicat să faci duș fierbinte. Multe persoane din România recurg la această eroare mare

Mahyar Maddahali a explicat într-o filmare de pe TikTok care este motivul pentru care nu e indicat să faci duș fierbinte. Multe persoane din România recurg la această eroare mare, dar nu cunosc riscurile la care se expun constant.

ADVERTISEMENT

Renumitul medic specializat în chirurgie cardiovasculară și cunoscut pe social media drept Dr. Max susține că temperatura apei este nocivă și poate duce la apariția unor boli destul de grave. În primul rând, pielea se va usca mai repede.

Uleiurile naturale care mențin pielea umedă sunt îndepărtate din cauza apei mult prea calde, motiv pentru care apare uscăciunea. În plus, temperatura ridicată de la duș poate dilata vasele de sânge și de asta apar iritația și roșeața.

ADVERTISEMENT

În al doilea rând, medicul susține că dușul fierbinte deteriorează podoaba capilară și provoacă iritații asupra scalpului. Sănătatea părului este compromisă foarte mult. De asemenea, tensiunea arterială și fluxul sanguin ajung să fie afectate serios.

Din păcate, modificările bruște ale temperaturii apei în timpul dușului fierbinte pot cauza probleme legate de circulația sângelui. Mahyar Maddahali susține că se poate ajunge la leșin, mai ales dacă persoanele sunt obosite sau slăbite.

ADVERTISEMENT

„Dacă faceți dușuri fierbinți prea mult timp, poate scădea tensiunea arterială și poate cauza leșin”, a declarat dr. Max în filmarea de pe Internet, conform Express. În această situație mai pot apărea amețeli și slăbiciuni.

Impactul negativ al dușului fierbinte asupra corpului

Dușul fierbinte asupra corpului are un impact negativ și legat de vasele de sânge care ajung să se dilate foarte mult. Dilatarea anormală este asociată cu afecțiuni precum: hipertensiunea arterială, insuficiența cardiacă congestivă sau alte boli de natură cardiovasculară.

ADVERTISEMENT

Totodată, apa foarte caldă de la baie compromite sistemul imunitar. Temperatura optimă a apei trebuie să se încadreze între 36 și 40 de grade Celsius, spune Robert Anolik, un dermatolog foarte apreciat din New York.

„Bariera pielii este alcătuită din proteine ​​și uleiuri ale pielii care împiedică apa să le evapore din piele, protejând-o de lumea exterioară. Este una dintre primele noastre linii de apărare împotriva infecțiilor și poluării”, susține acesta, mai arată sursa menționată.

ADVERTISEMENT