Life

De ce este bine să faci duș rece după un zbor lung. La ce te va ajuta

Dușul rece, recomandat de specialiști după un zbor lung. Beneficiile sunt numeroase, potrivit spuselor acestora. La ce te ajută
13.07.2023 | 15:17
De ce este bine sa faci dus rece dupa un zbor lung La ce te va ajuta
Beneficiile unui dus rece după zborul cu avionul. Sursa foto: exquis.ro
ADVERTISEMENT

Dușul rece este ideal în această perioadă toridă, de vară, pentru a ne răcori, iar specialiștii ni-l recomandă inclusiv după un zbor lung. Pe lângă faptul că ne vom simți mai revigorați, vor exista și alte beneficii. Află din rândurile următoare care sunt.

La ce ajută dușul rece după un zbor lung

Un zbor lung în mod cert îți va da senzația de oboseală la un moment dat sau de durere de spate sau picioare, din cauză că stai prea mult timp întins pe un scaun. Alte persoane, mai ales că ne aflăm în plină vară, se gândesc la cum vor ajunge la cazare și se vor bucura de un duș.

ADVERTISEMENT

Fusul orar poate fi o problemă pentru noi. Adaptarea la o nouă rutină nu este ușoară și ne creează dinsconfort de fiecare dată, chiar dezechilibre hormonale. Experții în medicină atrag atenția să facem un duș rece după un zbor lung, deoarece ne va ajuta să facem față unui nou fus orar.

”Dușul rece poate oferi mai multe beneficii, inclusiv creșterea circulației, care oferă un impuls rapid de energie dacă ajungeți dimineața devreme și trebuie să rămâneți treaz în restul zilei”, apar pe site-ul specializat în medicină webmd.com

ADVERTISEMENT

De asemenea, s-a concluzionat în urma mai multor studii că dușul rece are impulsuri electrice datorită cărora ne putem relaxa, scăpa de depresie, avea energie și o minte mai limpede pentru a ne planifica următoarele rute în destinația unde am ajuns.

”Impulsurile electrice sunt trimise de la terminațiile noastre nervoase către creier atunci când facem dușuri reci, iar această reacție chimică poate avea un efect antidepresiv asupra unor persoane”, mai apare pe același site menționat.

ADVERTISEMENT

Dușurile rece tratează febra musculară

Pe lângă cele menționate s-a observat că dușul rece poate îndepărta febra musculară și îți îmbunățește aspectul pielii. Mai mult, contribuie la întărirea sistemului imunitar, arde grăsimile, îndepărtează celulita și reduce inflamațiile.

Totodată, dușul rece stimulează circulația și pierderea în greutate, ne oferă strălucire pielii și problemele cardiace pot dispărea. Dușul rece nu este indicat pe timp de iarnă, ci doar pe timp de vară. În caz contrar, riști să te îmbolnăvești destul de dur.

ADVERTISEMENT

”Stimularea ciruclației este unul dintre principalele motive pentru care experții recomandă dușurile reci. Pe măsură ce apa rece atinge corpul, sângele din țesuturile mai adânci începe să circule cu viteze mai mari pentru a menține temperatura ideală a corpului. Astfel, un duș rece are efectul invers al unui duș fierbinte pentru o persoană cu hipertensiune sau boli cardiovasculare, deoarece expunerea la temperaturi mici declanșează sistemul circulator pentru a reduce inflamația și poate ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare”, informează dr. Oana Cuzino pe doc.ro

ADVERTISEMENT
Tags: