Life

De ce nu e bine să fluieri în casă. Se spune că vei atrage aceste 3 lucruri rele asupra ta

De ce nu este bine să fluieri în casă. Dacă faci acest lucru, poți atrage 3 lucruri rele asupra ta. Cine mai respectă această superstiție.
09.08.2023 | 15:08
De ce nu e bine sa fluieri in casa Se spune ca vei atrage aceste 3 lucruri rele asupra ta
De ce nu e bine să fluieri în casă. Sursa foto: Freepik/8photo
ADVERTISEMENT

Poate ai auzit, de mai multe ori, că nu este bine să fluieri în casă, dar care este motivul? Potrivit credinței populare, vei atrage lucruri rele asupra ta dacă practici acest obicei.

De ce nu e bine să fluieri în casă și ce lucruri rele poți atrage asupra ta

Românii respectă anumite tradiții și superstiții de la strămoșii lor chiar și în ziua de astăzi. De exemplu, nu este bine să spargi oglinda sau să verși sarea pe masă, dar mai sunt și altele poate populare.

ADVERTISEMENT

Încă din cele mai vechi timpuri, există o superstiție care spune că nu este bine să fluieri în casă, deoarece acest obicei poate aduce ghinion în plan financiar. Care sunt originile acestei superstiții, de fapt?

Se spune că nu trebuie să fluieri în locuință mai ales dacă este seară sau noapte. Cei care fac acest lucru pot atrage ghinionul și necazurile asupra lor, iar norocul se va îndepărta de ei.

ADVERTISEMENT

Dacă fluieri în propria casă, se spune că oamenii pe care îi iubește vor fugi, iar lucrurile materiale pot să dispară și ele dacă nu ai grijă. Potrivit experților, aceste lucruri se petrec din cauza ecoului produs de fluierat, mai ales în încăperile mici.

O altă interpretare comună a superstiției, care este și cea mai cunoscută, este legată de bani. Dacă fluieri în casă, se spune că vei pierde mulți bani pe viitor. În Dicționarul Limbii Române există expresia “a fluiera a pagubă”, care înseamnă “a prevesti o pierdere”, notează playtech.ro.

ADVERTISEMENT

De asemenea, dacă fluieri în casă după ce apune soarele, se spune că strigi cu voce tare după spiritele rele, aceasta fiind o altă interpretare populară a superstiției.

În România, superstiția privind fluieratul în locuință este mai cunoscută în unele zone. Unii oameni spun că fluieratul vinerea poate aduce ghinion. Locuitorii județului Teleorman spun că fluieratul noaptea semnifică “rău de foc”, de exemplu.

ADVERTISEMENT

În ce alte țări se respectă această superstiție

De altfel, superstiția nu este cunoscută doar pentru români. Sunt și alte popoare care evită fluieratul în casă, cum ar fi  Japonia, unde se spune că ei care fluieră în casă vor aduce spirite malefice sau un șarpe ucigător din pământ.

În Turcia, se spune că cei care fluieră în locuințele lor îl cheamă pe diavol, iar în Rusia se consideră că acest obicei aduce sărăcia. În Estonia, se spune că fluieratul în casă poate aduce un incendiu.

ADVERTISEMENT
Tags: