Life

Ce înseamnă dacă te împiedici de pragul casei. Cele mai ciudate superstiții pe care poate nu le știai

Ce semnifică faptul că te împiedici de pragul casei. Superstiții despre care ai auzit sau despre care nu știai până acum.
28.07.2023 | 22:34
Ce inseamna daca te impiedici de pragul casei Cele mai ciudate superstitii pe care poate nu le stiai
Ce superstiții sunt legate de situația în care te împiedici de pragul ușii. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Ți s-a întâmplat să te împiedici de pragul casei? Dacă da, află că în spatele acestei situații stau multe superstiții. Unele sunt răspândite din cele mai vechi timpuri, iar cu secole în urmă erau luate serios în considerare de către oamenii care treceau printr-un astfel de moment.

Superstiții despre împiedicatul de pragul casei

Superstițiile i-au fascinat dintotdeauna pe oameni. Asta pentru că sunt precum un mister sau sună precum o predicție a viitorului. Unii cred în ele, alții nu știu ce să creadă, iar alții le consideră pur și simplu baliverne. Iată ce poate semnifica împiedicarea de pragul casei.

ADVERTISEMENT

Din bătrâni se spune că vei avea ghinion în următoarele zile, dacă ai vrut să treci peste pragul casei, dar te-ai împiedicat. Ca să ți se întâmple contrariul, adică să fii ”lovit” de noroc, ar trebuie să faci câțiva pași înapoi și apoi să încerci din nou să intri.

De altfel, există și vești bune pentru fetele care își așteaptă sortitul. Se spune că iubitul lor se gândește la ele, dacă se împiedică la intrare. De altfel, dacă piciorul stâng a fost cel buclucaș, urmează să ai parte de un musafir neașteptat în casă.

ADVERTISEMENT

Dacă te-ai împiedicat cu piciorul drept, atunci vei primi o veste bună legată de carieră sau de bani și viața ți se va schimba radical. Asta deoarece se crede și că ai pătruns într-o nouă lume, din care vei culege doar binele și niciodată răul.

Alte superstiții legate de viață

Iată și alte superstiții, valabile la nivel general. Dacă ai de gând să mergi la cineva drag, intră pe aceeași ușă pe care ai intrat și ieși la fel. Totodată, nu du gunoiul niciodată noaptea, pentru că îți arunci norocul, banii și succesul pe plan profesional.

ADVERTISEMENT

De asemenea, dacă ți se întâmplă să dai ceva pe jos, apă, cafea sau mâncare, nu șterge cu piciorul, ci cu o cârpă, cu mâna. Altfel, ”chemi” răul în casă. Mai mult, atunci când vrei să vizionezi o locuință, pentru a te muta, ia-ți cu tine animalul de companie, căci va simți toate energiile negative și te va semnaliza.

Un greiere sau o broască în casă înseamnă noroc. Bucură-te și nu te speria de ele. De temut, însă, este șarpele. Acesta prevestește moartea sau o boală grea. Dacă vei observa o pasăre făcându-și cuib lângă casa ta, înseamnă că te va proteja de rele.

ADVERTISEMENT

Te sperii de albinele care îți intră în casă? Sunt un semn foarte bun. Ele prevestesc momente de fericire, realizări și sosirea unor musafiri plăcuți. Dacă o vei strivi, atunci norocul nu va mai veni niciodată în propria locuință. Ghionionul va fi domininant.

ADVERTISEMENT