Life

De ce nu e bine să pui capsule cu detergent în mașina de spălat. Mulți le folosesc, dar nu știu că e o greșeală

Motivul pentru care capsulele cu detergent nu sunt indicate pentru mașina de spălat. Foarte multe gospodine le utilizează.
17.12.2022 | 12:03
De ce nu e bine sa pui capsule cu detergent in masina de spalat Multi le folosesc dar nu stiu ca e o greseala
Motivul pentru care capsulele cu detergent nu sunt indicate pentru mașina de spălat. Foarte multe gospodine le utilizează. Sursa foto: organizing.tv
ADVERTISEMENT

De ce nu e bine să pui capsule cu detergent în mașina de spălat. Mulți le folosesc la programe scurte, dar nu știu că e o greșeală. Foarte mulți instalatori vin cu câteva sfaturi utile înainte de a băga rufele murdare la spălat.

Motivul pentru care capsulele cu detergent nu sunt indicate pentru mașina de spălat. Foarte multe gospodine le utilizează

Capsulele au revoluționat piața de detergenți în ultimii aproape 10 ani și au adus foarte multe schimbări. Producătorii promit prospețime și curățenie de lungă durată, la fel ca în cazul produselor lichide sau praf.

ADVERTISEMENT

Ambalate în doze individuale, acestea conțin exact cantitatea potrivită pentru hainele tale, îndepărtează petele și albesc încărcătura de rufe. În plus, au în compoziție toate ingredientele active ale unui detergent lichid.

La prima vedere detergentul sub formă de capsule poate părea o metodă practică pentru gospodinele de pretutindeni, însă instalatorii avertizează asupra unui aspect pe care de foarte multe ori nu-l luăm în calcul.

ADVERTISEMENT

Ambalajul poate deteriora mașina de spălat rufe, mai ales atunci când este folosit un program cu temperaturi scăzute sau în timpul ciclurilor scurte de spălare.

Mai exact, partea groasă riscă să nu se dizolve și componentele sale să păteze atât hainele, cât și pereții tamburului aparatului. Totodată, aceste părți care rămân intacte pot degaja mirosuri neplăcute și pot bloca conductele de apă.

ADVERTISEMENT

Cum se folosește corect detergentul sub formă de capsule

Înainte de a folosi detergent sub formă de capsule e indicat să verifici instrucțiunile producătorului. Numai în felul acesta vei știi care este metoda corectă pentru mașina ta de spălat rufe.

Așadar, comerciantul indică de obicei la ce temperatură trebuie să fie utilizate. În altă ordine de idei, trebuie să ții cont de faptul că mașinile care au programe speciale pentru lână sau țesături delicate pot împiedica dizolvarea corectă a capsulei.

ADVERTISEMENT

Asigură-te că rufele tale au suficient spațiu pentru spălare. Pentru o încărcătură mai mare și cu haine pătate se pot folosi chiar și două capsule de detergent.

ADVERTISEMENT
Tags: