Life

De ce nu e bine să uzi orhideele cu apă. Ce soluție trebuie să folosești, de fapt, ca să înflorească spectaculos

De ce nu trebuie să uzi orhideele cu apă. Ce trebuie să folosești în schimb pentru ca florile tale să aibă un aspect spectaculos și să fie mai frumoase ca niciodată?
10.02.2023 | 16:02
De ce nu e bine sa uzi orhideele cu apa Ce solutie trebuie sa folosesti de fapt ca sa infloreasca spectaculos
De ce nu e bine să uzi orhideele cu apă. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

De ce nu este bine să uzi orhideele folosind banala apă? Poți, în schimb, să folosești o soluție specială pentru ca florile tale să fie sănătoase și să aibă o viață mai lungă.

De ce nu e bine să uzi orhideele cu apă

Este un efort în plus să faci acest lucru, dar te vei bucura de niște flori mai frumoase decât dacă le-ai pune doar apă, iar orhideea ta va înflori ca în niciun alt an. Ce trebuie să faci pentru acest lucru este să uzi florile cu ceai verde.

ADVERTISEMENT

Acesta este, în realitate, un îngrășământ foarte eficient pentru stimularea înfloririi și pentru menținerea unei plante sănătoase. De altfel, ceaiul verde este foarte bogat în elemente esențiale pentru creșterea acestor plante și conțin azot, potasiu sau fosfor.

Cum se implementează, de fapt, această metodă de irigare a orhideei? Este foarte simplu. Acest îngrășământ natural se realizează ca un simplu ceai, iar câteva frunze de ceai verde trebuie puse în apă fierbinte. După ce acesta s-a răcit putem să udăm pământul orhideelor.

ADVERTISEMENT

Acest procedeu nu trebuie făcut însă prea des, ci o dată pe lună, doar în timpul anotimpurilor calde, anume primăvara și vara. Nu trebuie niciun caz să faci exces de acest truc pentru îngrijirea plantelor pentru că poate provoca efecte nedorit, iar toate florile orhideei tale și inclusiv frunzele să cadă.

Pentru a avea un efect chiar și mai bun pot să dublezi irigarea orhideei cu ceai verde prin amplasarea unui pliculeț de ceai pur și simplu desfăcut la baza plantei, pentru că ea își va atrage tot nutrienții de acolo.

ADVERTISEMENT

De ce să uzi orhideele cu apa în care au fiert ouăle

Un alt truc foarte interesant care poate fi folosit pentru irigarea orhideelor, aceste plante atât de iubite, este să folosim apa de la ouăle fierte. După ce am fiert ouăle și apa s-a răcit, o putem folosi pentru a uda aceste plante.

Coaja oului conține foarte mult calciu și fosfor, iar mineralele ajung în rădăcina plantei și o fertilizează. De asemenea, și cojile de banană pot fi foarte bune pentru a fertiliza plantele și le putem folosi pentru a face orhideele să înflorească.

ADVERTISEMENT

Trebuie să amestecăm cojile de banane cu apă și să le lăsăm să fermenteze timp de 24 de ore, după care să punem lichidul în recipientul în care se află orhideele.

La fel de bună este apa în care a fiert orezul, acesta fiind un îngrășământ bun pentru mai multe tipuri de plante pentru că le stimulează creșterea și le menține mai frumoase în timp.

ADVERTISEMENT
Tags: