Life

Cum se îngrijește corect orhideea. Trucuri eficiente ca să ai o floare superbă

Cum să protejezi ca la carte orhideea din locuință. Care sunt sfaturile pe care trebuie să le cunoști pentru o plantă frumoasă.
13.01.2023 | 19:37
Cum se ingrijeste corect orhideea Trucuri eficiente ca sa ai o floare superba
Cum să protejezi ca la carte orhideea din locuință. Care sunt sfaturile pe care trebuie să le cunoști. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cum se îngrijește corect orhideea. Trucuri eficiente ca să ai o floare superbă pe toată perioada anului, inclusiv în sezonul rece. Se numără printre cele mai minunate plante pe care să le ai în spațiul de acasă sau de la birou.

Cum să protejezi ca la carte orhideea din locuință. Care sunt sfaturile pe care trebuie să le cunoști

Orhideea este o floare specială, viu colorată și care îți transmite o stare de bine, doar că poate muri repede dacă nu este protejată ca la carte. Unul dintre sfaturile pe care trebuie să le știe orice gospodină are legătură cu solul.

ADVERTISEMENT

Pământul din ghiveci trebuie să fie o combinație de potasiu, fosfor și magneziu. În felul acesta planta se va dezvolta și va crește într-un mediu propice. Dacă temperatura din casă este scăzută, atunci floarea se va uda mai rar.

În plus, orhideea nu trebuie să stea direct în razele puternice ale soarelui pentru că frunzele se pot îngălbeni și usca rapid. Cu toate acestea are nevoie de lumină, dar nu exagerată.

ADVERTISEMENT

În momentul în care este schimbat suportul florii e indicat să fie poziționată în condiții de umbră pentru 1 – 2 săptămâni. În acest interval se pulverizează apă la nivelul solului.

Sfaturi ideale pentru udarea unei orhidee

Udarea reprezintă un alt aspect care nu e bine să-l trecem cu vederea și care se face cu moderație. Fiind vorba de o floare de climă tropicală drenarea trebuie să aibă loc de 3 ori pe săptămână în sezonul cald și o dată la 7 zile în cel rece.

ADVERTISEMENT

Așadar, în timpul iernii udarea acesteia trebuie să fie mai rară pentru că planta are nevoie de un repaus. Cea mai bună metodă este scufundarea ghiveciului într-un vas cu apă pentru aproximativ 20 de minute.

Aveți mare grijă ca apa să nu atingă frunzele. Acestea se șterg cu o cârpă curată. Întotdeauna se utilizează apă la temperatura camerei, nicidecum direct de la robinet. În plus, apa nu trebuie să ajungă niciodată în centrul plantei pentru că va avea loc putrezirea coroanei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, specialiștii în domeniu ne îndeamnă să ne ocupăm de acest pas dimineața. În felul acesta excesul de apă va avea suficient timp să se evapore înainte de a se întuneca. În caz contrar există riscul apariției de putregai sau alte boli.

ADVERTISEMENT
Tags: