Life

De ce nu este bine să dormi cu părul ud. Ce efecte neplăcute se produc

Din ce motiv nu este bine să dormi cu părul ud. Se produc efecte pe care nu ți le dorești. Iată care sunt sfaturile specialiștilor!
06.09.2023 | 17:42
De ce nu este bine sa dormi cu parul ud Ce efecte neplacute se produc
Cum îți strici părul dacă dormi cu el umed. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Știai că nu este bine să dormi cu părul umed, după ce îți faci duș? Evită să mai practici acest obicei. Este unul nociv și îți va strica podoaba capilară. Specialiștii au descoperit de-a lungul timpului mai multe efecte neplăcute. Care sunt acestea?

Nu mai adormi cu părul umed. Ce efecte apar

Experții în rutina de îngrijire a podoabei capilare sugerează tuturor femeilor să își usuce părul după ce fac duș și să renunțe la a mai adormi cu el umed. Firele de păr vor avea de suferit, iar una dintre consecințe este căderea lor, într-o cantitate mare.

ADVERTISEMENT

Sunt cunoscute o mulțime de trucuri prin care poți avea un păr sănătos. Unul dintre ele este chiar renunțarea la a mai adormi cu el umed. Pe lângă efectul căderii, un altul care se mai poate produce din cauza acestei practici este răceala.

Părul umed scade temperatura corpului, mai ales pe timp de noapte. Drept urmare, te vei trezi a doua zi cu nasul înfundat, tușind sau cu dureri de cap. În același timp, firele de păr se deteriorează, din cauză că atunci când nu sunt uscate se pot altera mai ușor.

ADVERTISEMENT

Mai mult, când dormi cu părul umed, pe pernă poate apărea mucegaiul sau chiar pe firele de păr. Cum îți dai seama de această consecință? Te va mânca în mod continuu podoaba capilară, îți vor apărea coșulețe sau o cantitate mai mare de mătreață.

Calitatea somnului, stricată de părul umed

Calitatea somnului este influențată de modul cum ne întreținem părul. Te vei trezi în repetate rânduri în timpul nopții. De altfel, încearcă să-l speli cu câteva ore înainte de culcare, dacă îți dorești să îl usuci în mod natural, fără feon.

ADVERTISEMENT

”In cazul in care ai parul degradat si vrei sa il usuci natural pentru a nu ii face mai mult rau expunandu-l la caldura, trebuie sa tii cont de cateva aspecte. In primul rand, nu iti spala parul chiar inainte de culcare, ci spala-l imediat ce ajungi acasa, pentru a ii oferi suficient timp pentru a se usca pana cand te culci.

Apoi, ai grija sa indepartezi prosopul imediat dupa ce acesta absoarbe toata apa din par. Astfel, podoaba capilara se va usca mai repede si umiditatea nu va fi pastrata la nivelul scalpului, dar nici in textura firelor de par.

ADVERTISEMENT

Nu folosi produse cosmetice pe parul ud pentru ca acestea iti vor imbacsi scalpul si vor stimula excesul de sebum. Asadar, parul va parea murdar atunci cand se va usca complet, chiar daca este proaspat spalat”, a explicat pentru doc.ro Dana Argeșan, de profesie make-up artist.

ADVERTISEMENT
Tags: