Life

Ce să faci dacă ai părul gras și nu ai timp să te speli. Cele mai rapide trucuri

Trucuri de aplicat dacă ai părul gras și nu ai timp să te speli. Există soluții foarte utile, recomandate de specialiști.
30.08.2023 | 16:39
Ce sa faci daca ai parul gras si nu ai timp sa te speli Cele mai rapide trucuri
Ce să faci dacă ai părul gras. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Părul gras reprezintă o problemă foarte des întâlnită și există situații în care nu ai timp să te speli pentru a rezolva această situație. Există trucuri rapide pe care le poți aplica înainte să pleci undeva.

Ce poți face dacă ai părul gras și nu ai timp să te speli

Îngrășarea părului reprezintă o problemă pentru multe persoane și poate fi o adevărată bătaie de cap, mai ales dacă nu ai suficient timp la dispoziție pentru a te spăla pe cap.

ADVERTISEMENT

Din fericire, sunt câteva soluții temporare care te pot ajuta într-o astfel de situație. Una dintre ele este să aplici șampon uscat. Acesta absoarbe excesul de sebum, iar părul va arăta mult mai curat.

Se aplică șamponul uscat la rădăcini, după care trebuie lăsat să acționeze timp de câteva minute. Se masează ușor, iar părul se periază pentru a îndepărta excesul de șampon.

ADVERTISEMENT

O altă soluție utilă este pudra pentru păr. Anumite tipuri pot ajuta la absorbirea excesului de sebum și, totodată, îi oferă părului volum. Acestea reprezintă alternative la șamponul uscat.

Poți încerca, de asemenea, diverse coafuri care ascund zonele în care părul gras este mai vizibil. Ai putea opta pentru coc, împletituri sau o simplă coadă de cal. În cazul în care ai părul lung, poți ascunde rădăcinile uleioase cu o șuviță de păr adusă din lateral. În general, dacă îți legi părul, poți ascunde zonele mai grase.

ADVERTISEMENT

Accesoriile pentru păr, precum agrafele sau panglicile, îți mențin părul îndepărtat față de zonele care au o tendință mai mare de îngrășare, așa că este o idee bună să le folosești.

Specialiștii îndeamnă să eviți, pe cât posibil, să-ți atingi părul. Dacă facă acest lucru prea des, uleiurile naturale ale pielii pot duce la îngrășarea acestuia, notează dcnews.ro.

ADVERTISEMENT

O soluție bună pe care ai putea să o pui în aplicare ar fi să optezi pentru haine și accesorii care să distragă atenția de la păr. În acest fel, vei avea mai multă încredere în aspectul tău fizic.

Cum trebuie să-ți îngrijești corect părul

Un sfat de care ar trebui să ții cont ar fi să planifici mai bine zilele în care să te speli pe cap. Așa vei putea evita îngrășarea părului, iar acesta va avea un aspect îngrijit de fiecare dată.

În final, trebuie să ai o rutină de îngrijire adecvată pentru păr pentru a evita îngrășarea excesivă. Trebuie să folosești produse speciale pentru tipul tău de păr și să nu aplici măști sau balsam prea aproape de rădăcini.

De exemplu, dacă ai părul gras, există șampoane speciale în acest sens, pe care e bine să le folosești ca să nu mai ai parte de astfel de probleme.

ADVERTISEMENT
Tags: