Life

De ce nu este recomandat să lași oala cu ciorbă pe aragaz. Este un adevărat pericol pentru sănătate

La ce pericole te expui dacă alegi să lași oala cu supă pe aragaz. Metodele mult mai sigure de răcire a acestui preparat pe care trebuie să le știe toate gospodinele
17.01.2024 | 08:12
De ce nu este recomandat sa lasi oala cu ciorba pe aragaz Este un adevarat pericol pentru sanatate
La ce pericole te expui dacă lași ciorba pe aragaz. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

De cele mai multe ori, gospodinele tind să lase pe aragaz oala cu ciorbă. Este un obicei mult mai practic pentru ele, dar puține sunt cele care știu la ce pericol se expun. Tocmai de aceea, specialiștii recomandă să scape de acest obicei nociv cât mai repede posibil.

La ce pericole te expui dacă alegi să lași oala cu ciorbă pe aragaz

Nu puține sunt cazurile în care gospodinele lasă oala cu ciorbă pe aragaz. Pentru multe dintre ele, este mai practic să apeleze la acest obicei decât să o depoziteze corespunzător. Din păcate, puține sunt cele care știu la ce pericol se expun.

ADVERTISEMENT

Deși poate părea ciudat, lăsatul oalei cu ciorbă pe aragaz este mai periculos decât cred multe gospodine. Tocmai de aceea, pentru a evita astfel de situații, este necesar să se cunoască cea mai bună metodă de depozitare a preparatelor.

De obicei, supele și ciorbele sunt preparate cel mai des în sezonul rece. Gospodinele tind să acorde importanță modului în care este gătit acest preparat, dar nu și aspectului legat de depozitarea lui.

ADVERTISEMENT

După gătire, multe gospodine aleg să lase ciorbele să se răcească pe aragaz, fără să știe la ce pericol se expun. Atât ele, cât și cei dragi care aleg să consume preparatul.

De cele mai multe ori, preparatele care sunt lăsate să se răcească în mod natural, într-un timp relativ scurt dezvoltă anumite bacterii. În special, supele și ciorbele care trec de la 60 de grade la 20 de grade în mai puțin de două ore, pot fi contaminate cu stafilococi sau Bacillus cereus.

ADVERTISEMENT

Ce alte metode ai la dispoziție pentru a răci supele și ciorbe într-un mod sigur

Gospodinele nu știu faptul că ciorba lăsată pe aragaz să se răcească favorizează dezvoltarea bacteriilor. Tocmai de aceea, pentru a evita astfel de situații periculoase, gospodinele trebuie să pună în aplicare alte metode de răcire a ciorbelor.

Una dintre cele mai sigure metode este și una dintre cele mai simple. Într-o chiuvetă curată, se pune oala cu ciorbă, însă, cu mare atenție. Aceasta trebuie să fie acoperită cu un capac, apoi se lasă să curgă apă rece peste ea.

ADVERTISEMENT

Acest procedeu nu trebuie să dureze mai mult de câteva minute. Gospodinele trebuie să se asigure că oala este închisă ermetic cu ajutorul capacului pentru a nu pătrunde apa în interior.

Cele care nu vor să recurgă la trucul cu apa din chiuvetă, au la îndemână o altă metodă mult mai rapidă. Pentru a răci supa sau ciorba în timp record, este suficientă introducerea unor cuburi de gheață în preparat. Acestea nu trebuie să fie prea multe la număr, pentru a nu schimba gustul mâncării.

ADVERTISEMENT
Tags: