Life

Câte zile poți păstra ciorba de potroace la frigider. După această perioadă, este recomandat să nu o mai consumi

În cât timp este recomandat să se consume ciorba de potroace. Nu multă lume știe condițiile păstrării acestui preparat în frigider
03.01.2024 | 19:22
Cate zile poti pastra ciorba de potroace la frigider Dupa aceasta perioada este recomandat sa nu o mai consumi
Câte ore trebuie să stea ciorba de potroace la rece. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Toată lumea se raportează la frigider ca fiind salvarea alimentelor pe termen lung. Gospodinele depozitează tot felul de mâncăruri în frigider, în speranța de a le mai prelungi durata în care pot fi consumate. Inclusiv ciorba de potroace este păstrată în frigider, dar nu multă lume știe că aceasta are un termen exact în care este bine să fie consumată.

Câte ore trebuie să stea ciorba de potroace în frigider

Ciorba de potroace este un preparat foarte popular în rândul românilor și nu numai. Acest tip de ciorbă se consumă în mai multe țări și este servită, în special, a doua zi după ce a avut loc nunta.

ADVERTISEMENT

Ciorba de potroace aproape că a devenit tradiție pentru mirii din România. Fiind servită după un eveniment grandios, aceasta se prepară, de obicei, în cantitate foarte mare. Pentru a nu o arunca, multe persoane aleg să o păstreze la frigider.

În România, tradiția spune că ciorba de potroace se prepară acasă la mire. De cele mai multe ori, după ce se servește tot mai rămâne o cantitate de preparat. Cum nimeni nu vrea să o arunce, ciorba de potroace sfârșește prin a fi depozitată în frigider.

ADVERTISEMENT

De obicei, alimentele sunt păstrare la frigider pentru a putea fi consumate pe parcursul mai multor zile. Temperaturile scăzute din interiorul frigiderul păstrează totul pe termen lung, însă, ciorba de potroace este o excepție.

Care este cea mai bună variantă de păstrare a acestui preparat pentru mai multe zile

Spre surprinderea multora, acest preparat nu poate fi păstrat prea multe zile la rece. În speranța de a o consuma mai târziu, mulți români pun ciorba de potroace la frigider, fără să știe cât timp este această bună.

ADVERTISEMENT

Cei care au preparat sau au mâncat, vreodată, ciorbă de potroace, știu că ingredientul de bază este zeama de varză. De aici și servirea ei după nuntă, pentru a-i mai scăpa pe nuntași și petrecăreți de starea de mahmureală.

Dat fiind ingredientul principal, păstrarea ei la frigider trebuie făcută ținând cont de anumite aspecte. Nu multă lume știe acest detaliu și, în acest fel, se ajunge la depozitarea și consumarea ei în moduri incorecte.

ADVERTISEMENT

Ciorba de potroace poate fi ținută la rece maxim 24 de ore. După acest termen, savoarea ei începe să se piardă. Zeama de varză nu mai este la fel de intensă în aromă și nici acrișoară. Tocmai de aceea, nu se recomandă a fi lăsată prea mult timp la rece.

Însă, cei care vor să se bucure mai mult timp de ciorba de potroace, au o altă alternativă. Pentru ca gustul ei să rămână la fel de intens, se recomandă congelarea ei.

ADVERTISEMENT
Tags: