Românilor le place să mânânce ciorbe sau supe aproape la fiecare masă. Acestea sunt preparate sănătoase, sățioase și gustoase, iar medicii le recomandă să le consumăm cât mai des, mai ales că asigură un aport mare de vitamine și nutrienți pentru organism.
Gospodinele prepară ciorbele în nenumărate moduri, simple sau drese cu smântână, însă experții culinari susțin că un alt ingredient face ca ciorbele să fie mult mai delicioase și gustoase. În loc de smântână, puteți folosi laptele bătut. Da, ați auzit bine!
Există anumite zone din țară unde ciorbele se fac cu lapte bătut. Pe vremea bunicilor, laptele bătut era folosit în multe mâncăruri, printre care și la ciorbe. Smântâna nu oferea un gust atât de delicios precum laptele bătut.
Pe vremuri, ciorba de cartofi dreasă cu lapte bătut era unul dintre cele mai gustoase preparate. Aceasta era extrem de populară în sezonul rece, mai ales că se prepara rapid, iar bunicile nu aveau nevoie de multe ingrediente.
Ciorba de cartofi cu lapte bătut, asezonată cu mărar, era o bunătate în vremurile de odinioară. Totuși, în zilele noastre, mai sunt gospodine care o gătesc, iar cei care o savurează au numai cuvinte de laudă.
Pentru a prepara o rețetă de ciorbă de cartofi cu lapte bătut, prima dată se curăță cartofii de coajă și se taie cubulețe. Apoi, ceapa se toacă mărunt și celelalte legume se dau pe răzătoare.
Separat, ceapa se călește într-o tigaie cu puțin ulei. Când devine sticloasă, se adaugă și legumele răzuite, boabele de mazăre. Se călesc toate împreună, după care se completează cu apă. Cratița se acoperă cu un capac și se lasă să fiarbă la foc mic.
Cartofii se adaugă când legumele sunt aproape fierte. Se condimentează cu sare și piper. La final, se amestecă laptele bătut cu oul și se toarnă peste celelalte ingrediente. Se oprește focul și se amestecă bine. Ciorba de cartofi cu lapte bătut se servește caldă, cu mult mărar tocat mărunt! Poftă bună.