News

Dragoş Pătraru a plecat de la Prima TV: “Am reziliat contractul”. Prima reacție a postului tv. Exclusiv

Dragoş Pătraru a anunţat miercuri seară că a luat decizia de a retrage emisiunea Starea Naţiei de la Prima TV. El a explicat motivele într-un clip pe Youtube.
20.04.2023 | 10:25
Dragos Patraru a plecat de la Prima TV Am reziliat contractul Prima reactie a postului tv Exclusiv
Dragoş Pătraru pleacă cu Starea Naţiei de la Prima TV
ADVERTISEMENT
20-04-2023
07:26

Prima TV, reacție la plecarea lui Dragoș Pătraru din televiziune

Prima TV a reacționat, în exclusivitate pentru FANATIK, la informația potrivit căreia Dragoș Pătraru a renunțat la emisiunea pe care o realiza, „Starea nației”.

„Respectăm decizia lui Dragoș Pătraru. Le mulțumim pentru cei cinci ani de colaborare, lui și echipei, și le urăm succes”, a transmis Prima TV, pentru FANATIK.

După cinci ani de “Starea Naţiei” la Prima TV, Dragoş Pătraru îşi retrage emisiunea de la acest post de televiziune. Anunţul a fost chiar de realizator, care spune că despărţirea trebuia să aibă loc încă de săptămâna trecută, pe 13 aprilie.

Starea Naţiei se difuza de cinci ani la Prima TV

În continuare emisiunile Starea Naţiei vor putea fi văzute zilnic, la liber, pe canalul de Youtube şi celelalte platforme, alte detalii despre ce va urma urmând să fie comunicate pe măsură de lucrurile se vor cristaliza. Referitor la relaţia cu Prima TV, Dragoş Pătraru dă de înţeles că neînţelegerile au fost de natură financiară.

ADVERTISEMENT

Pătraru a făcut anunţul despărţirii într-un clip publicat pe Youtube. “Relaţia comercială dintre cele două firme a devenit una toxică, în sensul că noi livram marfa la zi, fără nicio întârziere, iar clientul nostru nu plătea marfa livrată la timp, acumulând întârzieri pe care noi nu le puteam accepta.

Astfel, între a avea în continuare emisiune la televizor şi stima de sine, pe care aproape că o pierdusem, am ales să salvez stima de sine. Decizia e luată de ceva timp, am încercat până în ultimul moment să negociem, să rezolvăm cumva, nu s-a putut”, a spus Dragoş Pătraru.

ADVERTISEMENT

În luna februarie, emisiunea Starea Naţiei a împlinit zece ani. Primii cinci ani ea a fost difuzată, pe rând, la România TV, apoi la TVR, Digi 24, a revenit la TVR în 2017, dar în ultimii cinci a fost difuzată neîntrerupt la Prima TV.

“Mulţumim postului Prima TV, înseamnă jumătate din existenţa acestei emisiuni, dincolo de lucrurile care ne despart acum trebuie să spun că ne-am bucurat aici, cu inevitabilele discuţii şi frecuşuri, de libertate.

ADVERTISEMENT

Libertatea de a spune ce credem noi că trebuie spus, ceea ce poate de multe ori a însemnat şi sa gresim, sa fim drepti sau sa spunem prostii. Dar am făcut totul cu buna credinta. Şi am fost lăsaţi sa facem asta. Ceea ce, mai ales în lumea de azi, e ceva foarte rar. Iar pentru noi asta a însemnat mereu aproape totul.

Îmi doresc ca oamenilor de aici să le fie bine şi le mulţumesc pentru eforturile de multe ori supraomeneşti pe care le fac pentru ca totul să meargă”, a mai spus Dragoş Pătraru.

ADVERTISEMENT

Totuşi, realizatorul emisiunii “Starea Naţiei” este dispus să negocieze o renegociere a contractului cu Prima TV, dacă părţile se vor înţelege la bani. “Partea asta n-a apărut la tv, pentru că, în ultimul moment, am acceptat, în urma negocierilor, să scoatem partea asta, în speranţa că discuţiile de vineri, sâmbătă, marţi, azi vor avea alte rezultate decât vorbe.

N-a fost să fie, aşa că noi ne vedem de drumul nostru, iar dacă Prima TV achită datoriile faţă de noi ne putem aşeza la masă pentru o nouă înţelegere. Deocamdată, noi am reziliat contractul pentru neplată. E atât de simplu”, a mai spus Pătraru.

 

ADVERTISEMENT