Life

De ce să ai două cearșafuri în pat când te pui la culcare. Metoda scandinavă te poate scăpa de o mare problemă

Te-ai gândit vreodată să ai două cearșafuri în pat înainte să te pui la culcare? Metoda scandinavă te poate scăpa de o mare problemă.
13.11.2023 | 11:43
De ce sa ai doua cearsafuri in pat cand te pui la culcare Metoda scandinava te poate scapa de o mare problema
De ce să ai două cearșafuri în pat când te pui la culcare. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

De ce să ai două cearșafuri în pat când te pui la culcare? Metoda scandinavă îți poate salva relația de cuplu. Mai mult de atât, te poate scăpa de o mulțime de probleme și te ajută să ai un somn liniștit.

De ce să ai două cearșafuri în pat când te pui la culcare

Ce presupune metoda scandinavă și de ce să ai două cearșafuri în pat când te pui la culcare? Această regulă se aplică doar în cazul cuplurilor și poate duce la rezolvarea multor probleme.

ADVERTISEMENT

A venit iarna, iar în casă, fie că am dat drumul sau nu la centrală, uneori, în timpul serii se poate face ceva mai frig. Metoda scandinavă promite un somn mult mai liniștit, dar și o mai bună înțelegere în cuplu.

Cum e posibil? În timp ce dormi cu partenerul tău în pat, sigur ai observat că unul dintre voi trage cearșaful noaptea peste el. Astfel, cealaltă persoană ajunge să fie destul de deranjată atât noaptea, cât și a doua zi.

ADVERTISEMENT

Potrivit Glamour, acest factor, alături de sforăit, sau un dormit mai agitat, duce la un somn nefavorabil. Astfel, unul dintre parteneri ajunge să se trezească ceva mai nervos, dar și mai obosit.

Cum funcționează metoda scandinavă

Ce presupune metoda scandinavă? Să ai două cearșafuri în pat când te pui la culcare, sau două pături ori două plapume, în funcție de caz. Astfel, dacă fiecare are propriul cearșaf sau propria pătură, deranjează mai puțin cealaltă parte.

ADVERTISEMENT

Cum poate fi eficientă metoda scandinavă? Oameni de știință spun că persoanele care dorm mai bine, sunt și mai fericite. De asemenea, relația de cuplu poate fi și ea mult mai sănătoasă când este eliminat acest factor.

Astfel, prin metoda scandinavă, fiecare partener în parte are spațiul lui personal în timpul nopții. De asemenea, partenerii se pot îmbrățișă, însă fără a se deranja atât de mult unui pe celălalt.

ADVERTISEMENT

Studiile au demonstrat că metoda scandinavă are un impact semnificativ asupra calității somnului. Astfel, fiecare partener primește ceea ce are nevoie. Cine vrea să doarmă învelit o poate face, cine nu, nu va deranja cealaltă persoană.

Trebuie menționat faptul că dincolo de acest aspect, pentru un somn liniștit, temperatura joacă un rol esențial. Tocmai din acest motiv, este bine să știm de câte grade avem nevoie în cameră pentru putea să ne odihnim. 

ADVERTISEMENT