Life

Greșeala pe care mulți români o fac înainte de culcare. Ce nu e bine să ai în pat, dacă vrei un somn liniștit

O greșeală făcută de mulți români înainte de culcare, poate aduce mari probleme. Ce nu e bine să ai în pat, dacă vrei să te odihnești?
05.11.2023 | 17:50
Greseala pe care multi romani o fac inainte de culcare Ce nu e bine sa ai in pat daca vrei un somn linistit
Greșeala pe care mulți români o fac înainte de culcare. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

O greșeală banală pe care o faci înainte de culcare te poate costa scump în timp. Dacă vrei într-adevăr să te odihnești și să nu te confrunți cu vreo durere, mai bine eviți să mai ai acest obiect în pat.

Greșeala pe care mulți români o fac înainte de culcare

Cu siguranță îți dorești un somn odihnitor. Avem nevoie de el pentru ca a doua zi să fim în formă. Chiar și așa, poate de multe ori nu te odihnești cât trebuie, sau cum trebuie și te trezești destul de obosit.

ADVERTISEMENT

Adevărul este că un obicei banal făcut înainte de culcare poate avea efecte negative asupra somnului. Este vorba despre pernă, care probabil nu lipsește din patul niciunei persoane.

Mai mult de atât, sunt persoane care aleg cu grijă orice pernă când o achiziționează. Experții de la Sleep Foundation, USA, însă spun că acest obicei nu este unul chiar sănătos, cel puțin nu pentru corpul nostru.

ADVERTISEMENT

De ce să nu ai pernă în pat înainte de culcare, deci? În primul rând, dacă alegi să dormi fără pernă, coloana vertebrală va fi aliniată corect. Iar această regulă este valabilă în special în cazul celor care dorm pe spate.

Cei care optează pentru o pernă înaltă înainte de culcare, se pot confrunta cu probleme. Mai exact, în timp, postura capului și a gâtului poate deveni una neadecvată, iar de aici apar și durerile.

ADVERTISEMENT

Ce beneficii îți aduce lipsa pernei din pat

Poți ajuta și la prevenirea ridurilor dacă scapi de pernă. Specialiștii spun că atunci când dormim pe ea, fața noastră este presată. Iar acest lucru poate duce la apariția ridurilor, în timp. Acest efect poate fi anulat însă dacă o eliminăm.

Pentru persoanele care au probleme respiratorii precum apnee sau sforăit, eliminarea pernei este de asemenea importantă. Căile respiratorii sunt deschise atunci când dormim fără ea, doar pe saltea, adaugă experții.

ADVERTISEMENT

Un alt motiv este legat de păr. Mai exact, în timpul somnului, părul se poate deteriora, iar în cel mai rău caz se poate rupe. Astfel, cel mai bine evităm să folosim perna, sau măcar optăm pentru una ceva mai moale.

Chiar dacă există o mulțime de motive pentru care să nu dormi pe pernă noaptea, multe persoane s-ar putea să nu țină cont de ele. Pentru mulți, acest obiect este nelipsit din casă.

Îl folosim și înainte de culcare, când ne uităm la un film sau când stăm pe telefon. Totuși, dacă am urma sfaturile experților, s-ar putea să scăpăm de niște dureri la nivelul corpului. Cei care au probleme cu spatele în general, pot solicita sfatul unui medic specialist pentru a afla care e cea mai bună opțiune în cazul lor.

ADVERTISEMENT
Tags: