Life

De ce să dormi cu jaluzelele trase atât ziua cât și noaptea. Efectul pe care îl are acest obicei asupra organismului tău

Știai că e bine să dormi cu jaluzelele trase atât ziua cât și noaptea? Acest obicei poate avea un efect benefic asupra organismului tău.
17.01.2024 | 18:23
De ce sa dormi cu jaluzelele trase atat ziua cat si noaptea Efectul pe care il are acest obicei asupra organismului tau
De ce să dormi cu jaluzelele trase atât ziua cât și noaptea. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Obișnuiești să dormi cu jaluzelele trase atât ziua cât și noaptea? Acest obicei are o mulțime de beneficii. Nu doar că oferă o stare de bine, dar vine și cu alte numeroase avantaje.

De ce să dormi cu jaluzelele trase atât ziua cât și noaptea

Unele persoane nu suportă să doarmă pe întuneric. Nu puțini sunt cei care aleg să adoarmă cu televizorul aprins, sau cu o lumină de veghe. Chiar și așa, acest obicei nu este tocmai unul benefic.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului au fost realizate numeroase studii. Iar deși poate părea greu de crezut, dacă dormi cu jaluzelele trase, atât ziua cât și noaptea, calitatea somnului este îmbunătățită, iar tu te simți mult mai bine.

Care e motivul? În primul rând lumina artificială, care provine fie de la telefon, fie de la alte dispozitive electronice, ne poate face rău înainte de culcare. Starea noastră generală poate fi afectată, iar la fel și calitatea somnului.

ADVERTISEMENT

Se pare că aceste lumini artificiale perturbă ritmul circadian și afectează atât modul în care adormim cât și cel în care ne trezim a doua zi. De asemenea, este inhibată și producția de melatonină.

Cum ne este afectat somnul

Iar acest hormon joacă un rol esențial în inducerea somnului. Acesta este, deci, motivul pentru care e bine să dormi cu jaluzelele trase atât ziua cât și noaptea. Este important de menționat că și cea mai mică urmă de lumină albastră ne poate afecta.

ADVERTISEMENT

Expunerea cronică la lumină noaptea poate duce la insomnie, dar și depresie ori anxietate. Astfel, jaluzelele pot fi soluția cea mai bună. Cu cât camera noastră este mai întunecată, cu atât o să ne simțim mai bine și ne odihnim cum trebuie.

Dincolo de faptul că e bine să dormi cu jaluzelele trase atât ziua cât și noaptea, o altă recomandare e legată de timpul petrecut pe dispozitive. Este bine să lăsăm telefoanele, dar și televizoarele deoparte cu cel puțin 30 de minute înainte de culcare. În acest mod, corpul nostru se pregătește natural pentru somn.

ADVERTISEMENT

Deși poate părea greu de crezut, niște simple obiceiuri pot face diferența. Iar dacă ne acomodăm cu ele, vom vedea că ne trezim mult mai ușor dimineața, adormim mai repede și ne și odihnim suficient.

ADVERTISEMENT
Tags: