Life

Ce să ai în dormitor ca să te trezești mai ușor dimineața. Trei lucruri care te ajută să fii în formă de la primele ore

Tu știi ce să ai în dormitor ca să te trezești mai ușor dimineața? Aceste trei lucruri te pot ajuta să fii în formă încă de la primele ore.
17.12.2023 | 11:43
Ce sa ai in dormitor ca sa te trezesti mai usor dimineata Trei lucruri care te ajuta sa fii in forma de la primele ore
Ce să ai în dormitor ca să te trezești mai ușor dimineața. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Cum să faci ca să te trezești mai ușor dimineața? Uneori poate fi dificil să adormi. De asemenea, trezitul la anumite ore poate fi la fel de complicat, în special când te simți obosit.

Ce să ai în dormitor ca să te trezești mai ușor dimineața

Somnul este esențial pentru o bună funcționare a organismului. De asemenea, dacă ne odihnim suficient ne trezim mai bine a doua zi, suntem plini de energie, iar funcțiile cognitive merg și ele la capacitate maximă.

ADVERTISEMENT

Poate însă nu reușești să te odihnești atât cât îți dorești. Sau poate nu poți să te trezești ușor dimineața, iar asta este cu adevărat o problemă. Află însă că există niște trucuri care te pot ajuta.

Știai că aromoterapia face minuni pentru somnul tău? Există o mulțime de plante, al căror parfum te poate ajuta să adormi mai repede. Ce nu știai însă este că sunt și anumite ingrediente care te ajută să te trezești mai ușor dimineața.

ADVERTISEMENT

Primul dintre ele este chiar faimoasa cafea. Este bine cunoscut faptul că o cană de cafea ne ajută să ne trezim dimineața, atunci când o consumăm. Dacă însă vrei să o eviți, află că mirosul ei este suficient.

Aroma cafelei nu are efecte secundare. Iar studiile au demonstrat că cei care inhalează aroma de cafea dimineața devin mai vigilenți. De asemenea, concentrarea, dar și memoria lor este îmbunătățită.

ADVERTISEMENT

Efectele neștiute ale mirosului de cafea

Asigură-te, deci, că ai în dormitor un ulei de cafea pe care să îl folosești pentru aromoterapie. Iar al doilea ingredient cheie care te ajută să te trezești ușor dimineața este rozmarinul.

Cu siguranță ai auzit de acest ingredient. Este folosit într-o mulțime de rețete și are numeroase beneficii pentru organism. Studiile au demonstrat și că uleiul de rozmarin poate să stimuleze creierul.

ADVERTISEMENT

Practic ajută la activarea acestuia și sporește vigilența, dar și funcția cognitivă generală. Dacă ai în dormitor un astfel de ulei, vei vedea că o să te trezești mai repede dimineața. De asemena, vei fi mai alert ca de obicei.

Și menta are un rol esențial. Este totodată și un ingredient adorat de multe persoane. Dincolo de mirosul său însă, aceasta îmbunătățește memoria la rândul său, dar și vigilența. Și poate fi de mare ajutor atunci când îți este greu să te trezești.

ADVERTISEMENT