Life

De ce să dormi cu șosetele în picioare noaptea. Efectele neașteptate pe care le are acest obicei asupra organismului

Motivul pentru care e bine să ai ciorapi în picioare atunci când dormi. Care sunt beneficiile pe care le are această deprindere.
19.10.2023 | 18:30
De ce sa dormi cu sosetele in picioare noaptea Efectele neasteptate pe care le are acest obicei asupra organismului
Motivul pentru care e bine să ai ciorapi în picioare atunci când dormi. Care sunt beneficiile pe care le are această deprindere. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

De ce să dormi cu șosetele în picioare noaptea. Efectele neașteptate pe care le are acest obicei asupra organismului. Studiile și experții internaționali au explicat care sunt lucrurile de care trebuie să țină cont oamenii.

Motivul pentru care e bine să ai ciorapi în picioare atunci când dormi. Care sunt beneficiile pe care le are această deprindere

Știi care este motivul pentru care e bine să ai ciorapi în picioare atunci când dormi? Ei bine, iată care sunt beneficiile pe care le are această deprindere importantă asupra corpului uman din punct de vedere medical.

ADVERTISEMENT

În plus, medicina tradițională chineză susține acest concept chiar și în timpul zilei pentru că stimulează circulația sângelui, mai ales dacă este vorba de oameni care au probleme de circulație sau senzație de frig la nivelul membrelor inferioare.

Cei care dorm noaptea cu șosete în picioare își reglează temperatura corporală, care va fi una constantă și echilibrată pe toată durata somnului. De asemenea, obiceiul contribuie la un somn mai lin și mai confortabil.

ADVERTISEMENT

Un alt avantaj al acestei deprinderi este încălzirea picioarelor, în special în sezonul rece sau când este vorba de încăperi mai reci. Picioarele reci pot afecta calitatea somnului, de aceea șosetele contribuie la o odihnă mai plăcută.

Confortul și relaxarea sunt alte două avantaje pe care le are dormitul cu șosete în picioare pe timpul nopții. Totodată, obiceiul hidratează și reprezintă un tratament pentru piele, putându-se utiliza diverse loțiuni, creme hidratante sau tratamente pentru piele înainte de culcare.

ADVERTISEMENT

Purtarea șosetelor ajută la absorbția mai bună a acestora și menține pielea hidratată și catifelată. De asemenea, obiceiul previne înțepăturile de insecte, mai ales dacă este vorba de un sezon ploios sau canicular.

Ce argumente au doctorii legat de acest obicei

Mar De Carlo, autor și fondator al Institutului Internațional de Parenting și Sănătate de la Asociația Consultanților Profesioniști în Somn, a dezvăluit care sunt argumentele pe care le au doctorii legat de acest obicei.

ADVERTISEMENT

„Modificările temperaturii pielii pot afecta în mod cauzal capacitatea de a iniția și menține somnul”, este concluzia trasă de un studiu realizat în anul 2007, conform alephnews.ro. Acesta demonstrează că purtarea ciorapilor crește circulația și fluxul sanguin la nivelul picioarelor.

„Picioarele reci pot contribui la scurgerea energiei din corp și pot bloca fluxul vital de qi sau chi (energia) și fluxul de sânge (nutrienții) din corp. Din acest motiv este de dorit ca qi-ul și sângele să circule.

Făcând acest lucru și purtând șosete ținem la distanță blocajele de corpul nostru și menținem circulația energiei în parametrii optimi”, a declarat Elizabeth Trattner, doctor în medicina chineză și în medicina integrativă pentru Reader’s Digest, scrie doc.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: