Life

De ce să foloseşti zeamă de lămâie când cureţi covorul. Trucul care elimină o problemă supărătoare

De ce să foloseşti zeamă de lămâie când cureţi covorul. Există un truc care elimină o problemă supărătoare, aceea a petelor de pe țesătură. Iată cum le poți îndepărta!
06.09.2022 | 12:37
De ce sa folosesti zeama de lamaie cand cureti covorul Trucul care elimina o problema suparatoare
De ce să foloseşti zeamă de lămâie când cureţi covorul. Sursa foto: Pixabay/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Zeama de lămâie este foarte utilă atunci când vrei să cureți covorul. Te poate scăpa de petele nedorite fără să afecteze țesătura.

De ce să foloseşti zeamă de lămâie când cureţi covorul

Deși există produse speciale destinate curățării covoarelor, trebuie să știi că există și câteva soluții pe care le poți prepara acasă. În plus, acestea sunt la fel de eficiente precum cele din comerț.

ADVERTISEMENT

Covorul este foarte important pentru aspectul fiecărei camere, așa că trebuie menținut cât mai curat. Acesta absoarbe praful și se poate păta destul de repede.

Dacă vrei să ai parte de cele mai bune rezultate, poți pregăti în casă o soluție pe bază de zeamă de lămâie.

ADVERTISEMENT

Zeama de lămâie este foarte eficientă dacă vrei să scoți petele, așa că poate fi folosită și pe covoare. Cu toate acestea, nu trebuie lăsat să acționeze foarte mult deoarece poate deteriora țesătura.

Soluția de lămâie este foarte eficientă atunci când pe covor sunt pete de ciocolată, cafea sau cerneală. Pentru cele mai bune rezultate poți combina zeama de lămâie cu apă minerală.

ADVERTISEMENT

Important este să nu aplici soluția direct pe covor, ci cu ajutorul unei cârpe curate și înmuiate în soluție.

Ce alte soluție poți prepara acasă pentru a curăța covorul

Covorul se poate curăța și cu alte ingrediente pe care le ai în casă. Unul dintre acestea este bicarbonatul de sodiu, care are numeroase utilizări în casă. Îl poți combina cu oțet și cu soluția de curățare pe care o folosești în mod normal.

ADVERTISEMENT

Ai nevoie de o lingură de bicarbonat de sodiu, 100 ml de oțet, o lingură de soluție de curățare și de apă fierbinte.

Ingredientele se amestecă bine, până când se omogenizează compoziția. Soluția se introduce într-un recipient cu pulverizator sau într-un vas și se aplică pe petele de pe covor.

Soluția trebuie lăsată să acționeze timp de câteva minute pentru a avea efectul dorit. Resturile se îndepărtează cu ajutorul unei perii speciale.

Se aspiră apoi covorul pentru a fi eliminate toate impuritățile.

ADVERTISEMENT
Tags: