Life

De ce să înmoi hainele în lapte înainte să le pui în mașina de spălat. Trucul genial pe care nimeni nu ți-l va spune niciodată

De ce e bine să înmoi hainele în lapte înainte de a le pune în mașina de spălat. Puține persoane știu de acest truc genial.
10.11.2023 | 07:27
De ce sa inmoi hainele in lapte inainte sa le pui in masina de spalat Trucul genial pe care nimeni nu til va spune niciodata
De ce să înmoi hainele în lapte înainte să le pui în mașina de spălat. Sursa foto: Freepik, Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Te-ai gândit vreodată să înmoi hainele în lapte înainte să le pui în mașina de spălat? Acest truc este genial și puține persoane au auzit de el. Rezultatele te vor surprinde!

Ce se întâmplă dacă înmoi hainele în lapte înainte să le pui în mașina de spălat. Trucul e genial

Există numeroase trucuri eficiente atunci când vine vorba despre curățenie sau spălatul rufelor. La unele poate nici nu te-ai fi gândit, dar sunt foarte bune și utile și te pot scăpa de multe probleme.

ADVERTISEMENT

Atunci când vine vorba de rufele albe, este destul de greu ca acestea să se mențină la noi. Din fericire, cu ajutorul unor trucuri simple, poți face acest lucru și fără să folosești înălbitor, care poate fi toxic.

De exemplu, știai că poți albi hainele dacă folosești lapte? Trucul este foarte bun și redă albul rufelor, așa că merită să-l încerci. Rezultatele vor fi foarte bune.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să faci este să înmoi articolul vestimentar într-un lighean umplut cu lapte rece, de 1 litru. Lasă apoi să acționeze timp de 30 de minute sau o oră. Spală apoi haina manual sau pune-o în mașina de spălat, iar efectul va fi unul uimitor.

De asemenea, un alt ingredient care ajută la menținerea albului rufelor este bicarbonatul de sodiu. Acest ingredient este eficient mai ales pentru eliminarea petelor galbene de pe lenjeria albă, notează dcmedical.ro.

ADVERTISEMENT

Trebuie doar să amesteci jumătate de cană de bicarbonat de sodiu cu niște apă fierbinte astfel încât să formezi o pastă. Această pastă se aplică pe zonele pătate, după care se freacă ușor și se lasă să acționeze timp de câteva minute. Lenjeria se spală apoi la mașina de spălat.

Oțetul, eficient pentru rufele albe

Oțetul alb este, de altfel, un ingredient pe care îl poți folosi cu încredere atunci când ai de spălat o lenjerie îngălbenită. Datorită conținutului ridicat de acid acetic, oțetul va îndepărta chiar și petele mai dificile.

ADVERTISEMENT

Într-un lighean trebuie să torni 150 ml de oțet alb și 1 litru de apă, după care să lași hainele la înmuiat timp de aproximativ o oră. Dacă petele sunt persistente, poți să adaugi o linguriță de săpun Marsilia, apoi să le clătești.

Hainele se lasă apoi să se usuce la aer. La final, rufele vor fi albe și vor arăta ca noi. Nu este nevoie să folosești substanțe chimice pentru a le întreține atât de bine, ci doar ingrediente pe care le ai în casă.

ADVERTISEMENT
Tags: