Life

Cum poți scăpa rapid de petele de pe haine cu un truc simplu. Ce trebuie să amesteci cu detergentul

Cum poți scăpa rapid și eficient de petele de pe haine cu ajutorul unui truc simplu. Ingredientul pe care să-l amesteci cu detergentul.
03.08.2023 | 10:44
Cum poti scapa rapid de petele de pe haine cu un truc simplu Ce trebuie sa amesteci cu detergentul
Cum scapi rapid de petele de pe haine. Sursa foto: Freepik/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Poți scăpa rapid de petele de pe haine cu ajutorul unui truc foarte simplu și eficient, folosit de gospodine în trecut. Ai nevoie să amesteci un ingredient din bucătărie cu detergentul de rufe.

Cum poți scăpa de petele de pe haine folosind un truc simplu. Ingredientul pe care trebuie să-l amesteci cu detergentul

De multe ori, petele de pe haine sunt o bătaie de cap pentru gospodine, care aplică diverse soluții din comerț, iar rezultatul nu este întotdeauna garantat, cel puțin nu după prima încercare.

ADVERTISEMENT

Există câteva metode naturale de a îndepărta petele, pe care gospodinele le foloseau în trecut. Sunt trucuri foarte utile și nu dau greș atunci când vrei să scapi de petele nedorite de pe haine.

De exemplu, înainte se amestecau drojdia uscată cu praf de spălat. Acest amestec este foarte eficient ca agent de îndepărtare a petelor și ca un înălbitor, în același timp.

ADVERTISEMENT

Persoanele care au testat această metodă au confirmat că a dat rezultate, însă nu la spălarea automată a hainelor. Este un truc care funcționează numai la spălarea manuală.

Drojdia fermentează și începe o reacție chimică, motiv pentru care centrifugarea și apa foarte fierbinte din mașina de spălat o pot face să acționeze imprevizibil asupra hainelor.

ADVERTISEMENT

Astfel, în loc să te scape de petele de pe haine, pot provoca unele chiar mai mari și pot înfunda scurgerea, așa că niciodată nu trebuie să folosești amestecul cu drojdie în mașina de spălat., notează dcnews.ro.

Trucul care te scapă de petele de ulei de pe haine

Petele de ulei de pe haine sunt foarte supărătoare și poate fi greu să le îndepărtezi. Uleiul este dificil de eliminat de pe suprafețe, însă există un truc care poate rezolva această problemă.

ADVERTISEMENT

Poți scote grăsimea din țesăturile hainelor cu ajutorul unui fier de călcat. Aparatul se încinge foarte bine pe haina care trebuie să aibă hârtie absorbantă deasupra, după care se ține câteva secunde deasupra petei. În scurt timp, pata de ulei se transferă pe hârtie.

De asemenea, poți folosi și alcool, care se toarnă direct pe suprafața pătată. Trebuie lăsat să acționeze câteva minute, iar zona se curăță bine pentru a scoate toate urmele.

ADVERTISEMENT
Tags: